Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sākas pieteikšanās jauno klasiskās mūzikas izpildītāju konkursam Ineses Galantes talanti

Sākas pieteikšanās ikgadējam VII jauno klasiskās mūzikas izpildītāju konkursam Ineses Galantes talanti, informēja konkursa rīkotāji.

Piedalīties konkursā aicināti Latvijas vokālisti un mūziķi, kas spēlē taustiņinstrumentus, stīgu, pūšaminstrumentus vai sitaminstrumentus. Pieteikumus var iesniegt arī iepriekšējo gadu konkursu laureāti un dalībnieki. 

Video pieteikumi un anketas jāiesniedz konkursa oficiālajā vietnē www.inesesgalantestalanti.lv līdz 8.martam. Piedalīšanās ir bez maksas.

Konkurss Ineses Galantes talanti ir plaša ilgtermiņa programma jaunu un talantīgu klasiskās mūzikas izpildītāju atbalstam. Šajā kultūras un sociālajā projektā Ineses Galantes fonds ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu konkursā meklē, attīsta un virza jaunos izpildītājus, aizdedzot jaunas zvaigznes pie mūzikas debesjuma. Pateicoties konkursa patroneses – operas dīvas Ineses Galantes – personiskai iesaistei talantu un jauno izpildītāju attīstībā, daudzi laureāti ar panākumiem iekaro klausītāju sirdis visā pasaulē.

Konkursa laureāti tradicionāli saņem ielūgumu piedalīties visos muzikālajos pasākumos, kurus organizē Ineses Galantes fonds, kā arī citos prestižos notikumos. Tā 31. janvārī Rīgas pilī notiekošajā svinīgajā pieņemšanā par godu ikgadējās akcijas Meklējam sirdsmāsiņu finālam uzstāsies konkursa Ineses Galantes talanti iepriekšējo gadu uzvarētāji: Arnita Lipska (saksofons), Artūrs Žurbins (klavieres) un Sonja Misiņa (marimba).

Konkurss Ineses Galantes talanti notiks divās kārtās: pirmajā kārtā žūrija vērtēs dalībnieku video pieteikumus – šis formāts noteiks, kuri izpildītāji iekļūs finālā un cīnīsies par konkursa balvām. Konkursa finālisti tiks paziņoti 25. martā. No 1. aprīļa projekta oficiālajā vietnē sāksies publikas balsojums, kas noteiks uzvarētāju nominācijā Publikas simpātija. Konkursa otrais, noslēguma posms, un laureātu apbalvošana notiks maijā. Precīzs datums un norises vieta tiks paziņota vēlāk.

Konkursa Ineses Galantes talanti 2020 žūrijā darbosies pieredzējuši pedagogi un profesionāli mūziķi: konkursa patronese, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, operdziedātāja Inese Galante; pianists, JVLMA Klavieru katedras asociētais profesors Toms Ostrovskis; kontrtenors Sergejs Jēgers; mūzikas pedagoģe un politiķe Dagnija Staķe; komponists, diriģents, JVLMA profesors Andris Vecumnieks; Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece,  JVLMA Stīgu instrumentu katedras vadītāja, asociētā profesore Terēza Zīberte-Ījaba; Latvijas Nacionālās operas trombonu grupas koncertmeistars, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docents Uldis Zilberts.  

Plašāk konkursa oficiālajā vietnē: www.inesesgalantestalanti.lv

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja