Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sinfonietta Rīga un vijolniece Vineta Sareika atskaņos Vivaldi Gadalaikus

Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā kopā ar apburošo latviešu vijolnieci Vinetu Sareiku atskaņos vienu no populārākajiem klasiskās mūzikas šedevriem – Antonio Vivaldi vijolkoncertu ciklu _Gadalaiki._Sinfonietta Rīga un vijolnieces Vinetas Sareikas koncerti gaidāmi 1.

maijā plkst. 17 Ventspils teātra namā _Jūras vārti _un 15. septembrī plkst. 16 Jelgavas kultūras namā.Koncertprogramma ir izpelnījusies lielu klausītāju atzinību jau divos koncertos Rīgā kopā ar Vinetu Sareiku, koncertos Cēsīs un Ādažos ar vijolnieci Kristīni Balanas un koncertos Madonā un Valmierā ar vijolnieci Janu Ozoliņu. Ventspilī un Jelgavā solistes ampluā dzirdēsim apburošo un talantīgo Vinetu Sareiku, kas ieguva Lielo mūzikas balvu 2010 par izcilu interpretāciju Vivaldi koncertcikla Gadalaiki atskaņojumā Lielajā ģildē un Rīgas Stradiņa universitātes aulā. Pērn rudenī Vineta Sareika saņēma atzinības vētru no britu prominentā mūzikas mēnešraksta Gramophone – gan par Anrī Vjetāna Pirmā vijolkoncerta ieskaņojumu, gan par Trio Dali Šūbertam veltīto dubultdisku. Mūzikas žurnālists Orests Silabriedis saka: "Aprakstīt Vinetas Sareikas spēli – tas nozīmē bārstīt neko nenozīmējošus epitetus tā vietā, lai sirsnīgi aicinātu nopietni padomāt, pirms atteikties no iespējas klātienē dzirdēt, kā šī izcilā vijolniece atskaņo Antonio Vivaldi vijolkoncertu ciklu Gadalaiki."Vivaldi Gadalaiki, kurā apvienoti četri vijolkoncerti, ir viens no populārākajiem skaņdarbiem. Gadalaiku koncerti ir agrīns programmatiskās mūzikas paraugs, kurā komponists attēlojis dažādas dabas un sadzīves ainas, ar patiku ierakstīdams tās partitūrā. Līdzās Vivaldi – Franča Šūberta jūsmīgā Otrā simfonija, kas sacerēta 18 gadu vecumā, un zviedru komponista Alberta Šnelcera asprātīgais veltījums Timam Bērtonam A Freak in Burbank.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja