Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šonedēļ Latvijas televīzijas Z studijā skanēs Mārtiņa Brauna dziesmas

Šonedēļ Latvijas Televīzijas koncertciklā Koncerts Z studijā pirmo reizi izskanēs nevis konkrētas grupas vai solistu priekšnesums, bet komponista darbi. Mārtiņa Brauna smeldzīgās, huligāniskās un visiem mīļās dziesmas izpildīs solisti Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un Zane Gudrā, savukārt pie klavierēm sēdīsies pats komponists, informēja Latvijas Televīzijas pārstāvji.

Vienmēr mainīgais Mārtiņš Brauns – komponists, taustiņinstrumentālists, dziedātājs un piedziedātājs, mazliet arī dzejnieks un rīmju meistars – savos darbos ir gan romantisks un dramatisks, ironisks un pat huligānisks. "Laiks ir attīstība, arī mūzikā," saka pats komponists.

Brauna skaņdarbi ir skanējuši un arvien skan ļoti svarīgos notikumos – sākot ar Mikrofona aptaujas noslēguma koncertu, aktiera Edgara Liepiņa koncertprogrammu Tas, ko Zenta neatļāva, Jaunatnes teātra izrādi Mauglis un lugas Alberts iestudējumu uz Drāmas teātra skatuves, beidzot ar joprojām brīnišķīgu kinomūziku un emocionālu leģendārās dziesmas Saule, Pērkons, Daugava izpildījumu dziesmu svētku noslēgumā.

Šajā pusgadsimtā, kurā komponists Mārtiņš Brauns ir radījis un aizvien rada visdažādāko stilu un žanru mūziku, viņa darbos nekad nav trūcis ne dramatisma, ne romantikas, un "nedarbos" – ne humora, ne ironijas. Kopā ar komponistu uz skatuves kāps solisti – Ieva Sutugova, Atis Ieviņš, Zane Gudrā, kā arī talantīgi instrumentālisti – Mārcis Auziņš, Toms Poišs un Rūdolfs Dankfelds. Koncertā Z studijā izskanēs pa skaņdarbam no dažādām Mārtiņa Brauna daiļrades desmitgadēm vienotā un mūsdienīgā stilistikā, kas atgādinās par komponista daudzveidīgo mūziku – no Daugaviņas līdz pat Bitīt matos.

Pirms koncerta mūziķus uz īsu sarunu aicinās LTV raidījumu vadītāja Kristīne Komarovska.

Koncerts Z studijā. Mārtiņš Brauns – 23. janvārī plkst. 21.00 LTV1 un REplay.lv. Koncertu būs iespējams vērot arī LTV un REpalay.lv Facebook lapās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja