Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tallinā uzstāsies leģendārā rokgrupa YES

11. maijā koncertzālē Alexela Tallinā uzstāsies leģendārā britu progresīvā roka apvienība YES. Koncertā izskanēs viss grupas 1974. gada albums Relayer, ko papildinās pazīstamākie hiti.

Grupas YES koncertturneja The Album Series 2020 Tour seko lielus panākumus guvušajai grupas jubilejas turnejai 2018. gadā, un tāpat kā toreiz, arī šajā koncertā grupas sastāvā uz skatuves kāps Stīvs Houvs (Steve Howe), Alans Vaits (Alan White), Džefs Douns (Geoff Downes), Billijs Šervuds (Billy Sherwood), Džons Deivisons (Jon Davison) un Džejs Šellens (Jay Schellen).

Koncerta programma ir sagatavota divas daļās, ar pilnu tehnisko aprīkojumu un augstas izšķirtspējas videoekrānu. Pirmā daļa ietvers visu laiku populārākās YES dziesmas. Otrā daļa būs veltīta Relayer - septītajam apvienības studijas albumam, kas kļuva par vienu no YES atšķirīgākajām platēm. Relayer iezīmē zināmu attīstības virziena maiņu, ko noteica taustiņinstrumentālista Patrika Moraza (Patrick Moraz) iesaistīšanās Rika Veikmana (Rick Wakeman) vietā, ienesot albuma skanējumā asumu un avangarda sajūtu. 1974. gadā ierakstu kompānijas Atlantic Records klajā laistais albums turpināja YES panākumus, sasniedzot 4. vietu Apvienotās Karalistes albumu topā un 5. vietu ASV Billboard topā.

Alans Vaits: "Manuprāt, Relayer ir viens no radošākajiem un interesantākajiem muzikālajiem krājumiem visā grupas repertuārā. Tas ir tehniski grūts, bet neticami patīkams uzstājoties, tāpēc esmu priecīgs vēlreiz atskaņot šo mūziku koncertzālēs visā Eiropā. Ceru, visi, kas apmeklēs koncertus, izbaudīs šos skaņdarbus tikpat daudz, cik mēs izbaudām to spēlēšanu.”

Grupu 1968. gadā dibināja Džons Andersons (Jon Anderson) un nelaiķis Kriss Skvairs (Chris Squire). YES vienmēr bijusi viena no inovatīvākajām, ietekmējošākajām un mīlētākajām grupām rokmūzikas vēsturē. Viņu 70. gadu albumi The Yes Album, Fragile, Close to the Edge, Yessongs, Tales from Topographic Oceans, Relayer un Going for the One ir fundamentāli revolucionāri gan mūzikas stila, gan saturiskā ziņā. Tāpat viņu mūzika kļuva par mākslinieka Rodžera Dīna (Rodger Dean) sinonīmu – viņa radītais YES logo un mākslinieciskais dizains rotāja daudzu grupas albumu vāciņus.

Ar vairāk nekā 50 miljoniem pārdotu albumu Grammy balvu ieguvušie YES 2017. gadā tika uzņemti Rokenrola slavas zālē. Ceremonijas laikā viņi izpildīja Roundabout no albuma Fragile un Owner of a Lonely Heart no 1985. gada albuma 90125.

Grupa YES uzstāsies Tallinas koncertzālē Alexela nākamā gada 11. maijā.

Biļetes visās Biļešu servisa tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja