Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Titullomu operā Tanheizers dziedās tenors Stefens Gūlds

15. decembrī Riharda Vāgnera operas Tanheizers izrādē galvenās lomas interpretēs izcils sastāvs. Titullomā būs šobrīd pasaulē vadošais Vāgnera tenors Stefens Gūlds, Elizabetes lomā – Liene Kinča, bet Venus interpretēs zviedru mecosoprāns Martina Dike, Volframa lomā – Rihards Mačanovskis. Pie diriģenta pults stāsies Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, informēja LNOB pārstāvji.

Stefens Gūlds (Stephen Gould) ir viens no pieprasītākajiem savas paaudzes varoņtenoriem. Mākslinieks interpretējis Riharda Vāgnera un Riharda Štrausa operlomas teju visos pasaules nozīmīgākajos teātros un festivālos. Pagājušajā vasarā viņš Baireitas operas festivālā dziedāja titullomu operā Tanheizers un Tristana lomu operā Tristans un Izolde. "Stefens Gūlds ir viens no pasaulē vadošajiem Tanheizera lomas interpretiem ar pārliecinošu aktiermeistarību un spēcīgu skatuves harismu," intervijā žurnālam Opernglas šovasar sacīja režisors Tobiass Kracers, kas šo operu iestudēja Baireitas festivālā.

Stefens Gūlds uzstājies arī Zalcburgas festivālā, opernamos Vīnē, Minhenē, Berlīnē, Drēzdenē, Parīzē, Romā, Londonā, Ņujorkas Metropolitēna operā, Tokijā un Buenosairesā kopā ar tādiem diriģentiem kā Kristians Tīlemanis, Mareks Janovskis, Pjērs Bulēzs, Seidži Ozava, Filips Džordans, Esa Peka Salonens, Zubins Meta un Saimons Retls.

Elizabetes lomu dziedās dramatiskais soprāns Liene Kinča, kura karjeru sākusi Latvijas Nacionālajā operā un pašlaik uzstājas nozīmīgos ārvalstu opernamos. Liene Kinča atveidojusi virkni lomu Flāmu operā Antverpenē un Ģentē, Venēcijas Teatro la Fenice, Bernē, Theater an der Wien, Hannoveres operā, Leipcigas un Tokijas opernamos un citviet.

Venus lomu interpretēs zviedru mecosoprāns Martina Dike – prestižā vokālistu konkursa Cardiff Singer of the World laureāte. Martina Dike dziedājusi Valtrautes un Frikas lomas operā Valkīra un Otro nornu operā Dievu mijkrēslis Baireitas festivālā Kristiana Tīlemana vadībā.

Tanheizera iestudējumu veidojuši somu režisors Vilpu Kiljunens un scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Kimmo Viskari. Šajā sezonā LNOB Tanheizers tiks izrādīts tikai vienu reizi.

Biļetes uz Tanheizera izrādi 15. decembrī vairs nav pieejamas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja