Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Valsts svētkos orķestris Rīga piedāvās tiešraides koncertu

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 102. gadadienu, orķestris Rīga klausītājiem piedāvās tiešraides koncertu No Vītola līdz Paulam, informēja orķestra sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Tilhena.

Koncerta straumēšana notiks 18. novembrī plkst. 16 tiešraidē no VEF Kultūras pils, un koncerts būs bez maksas pieejams orķestra Rīga vietnēs facebook.com un youtube.com.

Kopā ar orķestri Rīga diriģenta Valda Butāna vadībā koncertā uzstāsies solisti dziedātāji – Inga Šļubovska-Kancēviča, Ieva Parša un Daumants Kalniņš –, kā arī saksofonists Oskars Petrauskis. Mūzikas skanējuma dinamiku papildinās dejotāji Reinis Rešetins un Dāniela Bāra. Koncertu vadīs aktieri Zane Daudziņa un Vilis Daudziņš.

Valsts svētku koncerta programma No Vītola līdz Paulam iecerēta kā simbolisks atskats uz latviešu tautai nozīmīgu latviešu mūziku. Daļu koncertprogrammas veidos latviešu komponistu klasiķu darbi, atklājot klasiskas mūsu mūzikas bagātības. Mūzikā iemirdzēsies Ametists no Jāzepa Vītola svītas Dārgakmeņi, skanēs cerību pilnā Lūgšana no Jurjānu Andreja kantātes Tēvijai ar Ingas Šļubovskas-Kancēvičas dziedājumu un Emīla Dārziņa Spāniešu romance Daumanta Kalniņa interpretācijā.

Koncertā tiks spēlētas Latvijas brīvvalsts laikā (20.–30. gadi) populāras melodijas, skanot dziesmām Miglā asaro logs un Manu mazu mērkaķīti. Skanēs dziesmas ar dzejnieku Ojāra Vācieša, Imanta Ziedoņa un Aleksandra Čaka dzeju, 20. gadsimta populārās un estrādes mūzikas leģendu – Elgas Īgenbergas, Ringolda Ores, Egīla Švarca – dziedātās dziesmas, kā arī Imanta Kalniņa fināla tēma no kinofilmas Pūt, vējiņi. Gaidāmi arī vēl daudzi citi muzikāli pārsteigumi. Koncerta izskaņā klausītājus priecēs bagātīgs Raimonda Paula mūzikas piedāvājums Viļņa Šmīdberga aranžējumos. Saksofona solo Oskara Petrauska sniegumā izskanēs R. Paula melodijā Mersedesa, savukārt Daumanta Kalniņa, Ingas Šļubovskas-Kancēvičas un Ievas Paršas balsis skanēs dziesmās Undīne, Dziesma par gaili (Kabarē), Mans bērns un citās, dāvājot klausītājiem prieku valsts svētku noskaņās.

Koncerta norisi un tiešraides translāciju atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja