Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vijolniekam Raimondam Ozolam - 50

2014.gads ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertmeistara un pirmās vijoles Raimonda Ozola jubilejas gads - 19.jūnijā mūziķis svin 50.dzimšanas dienu, savukārt 2014.gads ir jau 30 mākslinieka radošajā darbībā.

Šajā laikā Latvijas vijolnieks ir sniedzis neskaitāmus koncertus kā LNSO solists un koncertmeistars. Viņš ir uzstājies uz vienas skatuves ar tādām pasaules mēroga klasiskās mūzikas zvaigznēm kā Mstislavs Rastropovičs, Mariss Jansons, Svetlana Bezrodnaja, Mihails Maijskijs, Tomoni Nošimoto u.c. 2007.gadā par sasniegumiem muzikālajā jomā Raimondam Ozolam tika piešķirts Latvijas Republikas Triju zvaigžņu ordenis.

Raimonda Ozola muzikālās daiļrades ceļš ir saistīts ar dažādu stilu un žanru mūzikas jomām. Koncertmeistara darbs LNSO un debijas kamermūzikā saistās ar klasiskās akadēmiskās mūzikas žanriem, bet blakus tam - mūsdienās populārais crossover (tulkojumā no angļu valodas - žanru krustojums), kas uzrunā daudz plašāku auditoriju, sniedzot iespēju klausīties klasisko mūziku mūsdienu aranžējumos. Raimonda Ozola koncertdarbības mērķis ir atskaņot skaņdarbus, kas klausītājiem sniedz emocionālu baudu un atgādina, ka pasaules lielākā vērtība ir prieks, mīlestība un patiesums.

Šis gads Raimondam Ozolam solās būt notikumiem bagāts. 31.augustā sava talanta cienītājus vijolnieks priecēs ar vērienīgu koncertu Dzintaru koncertzālē, kas vienlaikus būs arī Dzintaru koncertzāles sezonas noslēguma koncerts. Tajā piedalīsies mūziķi, ar kuriem Raimonds Ozols savā muzikālajā darbībā tiekas visbiežāk - Raimonds Macats (taustiņi, mutes harmonijas un aranžējumi), Madars Kalniņš (piano un aranžējumi), Mārcis Auzāns (solo ģitāra), Norberts Skraucis (bass), Ainis Zavackis (sitamie instrumenti) un LNSO stīgu grupa. Raimonds Ozols savā jubilejas koncertā Dzintaros aicinājis piedalīties arī I.Galanti, R. Paulu, Z. Liepiņu un citus skatuves draugus, kas, neskatoties uz saviem koncertu plāniem, solījuši tajā piedalīties.

Koncertā skanēs arī mūzika no jaunā Raimonda Ozola albuma Vīzijas, pie kura tapšanas šobrīd intensīvi strādā mūziķis. To paredzēts prezentēt Jūrmalā koncerta dienā. Albumā apkopotas skaistākās melodijas no pasaules kino un teātra zelta repertuāra, kas tiek aranžētas solo vijolei ar ritma grupu, mutes harmonijām un LNSO stīgu grupai. Šī gada oktobrī un novembrī koncerti jubilejas tūres ietvaros turpināsies 11 Latvijas pilsētās. Biļetes jau pieejamas Biļešu paradīzes kasēs www.bilesuparadize.lv un koncertu norises vietās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja