Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Dirty Deal Teatro notiks pirmizrāde sajūtu teātra iestudējumam Piramīda

Dirty Deal Teatro 29. novembrī plkst. 19 pirmizrādi piedzīvos režisora Viestura Roziņa darbs Piramīda, kas interaktīvas spēles veidā aicinās skatītāju doties dzirdes, taustes, ožas un garšas piedzīvojumā, informēja tātra pārstāve Māra Uzuliņa.

Izrāde Piramīda ir eksperimentāls ceļojums katra skatītāja personīgajā sajūtu pasaulē un emocionālajā pieredzē. Amerikāņu psihologs Abrahams Maslovs definēja cilvēka dzīvi kā tiekšanos pēc piecu vajadzību (fizisko, drošības, mīlestības, atzinības un pašīstenošanās) apmierinājuma un secināja, ka cilvēku virza iekšējā nepieciešamība apmierināt šīs vajadzības, ko var paveikt tikai mijiedarbībā ar apkārtējo fizisko un sociālo vidi. Izrāde dos iespēju katram skatītājam pētīt savas apslēptās un sociāli apslāpētās vajadzības.

Izrādes režisors Viesturs Roziņš stāsta: „Izrādes tapšanai bija vairākas likumsakarības – pirmkārt, mans maģistra darbs drāmas terapijā, kurā veicu pētījumu ar neredzīgiem pacientiem un atklāju daudz uztveres un komunikācijas nianšu, ko redzes maņa ikdienā apslāpē, otrkārt, satikšanās ar lietuviešu Sajūtu teātra dibinātāju Karolinu Žerniti un, treškārt, mana nesavaldāmā un neapturamā vēlme visam pieskarties.”

Izrāde veidota sajūtu teātra estētikā, pilnībā izslēdzot redzes maņu un piedāvājot izrādes dalībniekiem ar iztēles palīdzību iegūt īpašu sajūtu pieredzi.

Izrādes radošo komandu veido režisors Viesturs Roziņš, dramaturģe Ludmila Roziņa, skaņu mākslinieks Normunds Zālamans, aktieri Oskars Vīksne un Lauma Balode.

Izrāde Piramīda būs redzama 29. un 30.novembrī, kā arī 1.decembrī plkst. 19 Dirty Deal Teatro, Talsu ielā 1, Āgenskalnā.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā Biļešu paradīze kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja