Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Atkārtoti tiks izrādīti festivāla Homo Novus iestudējumi Vērpete un Mii Mii paaudze

Atkārtoti tiks izrādītas pērn septembrī Starptautiskā jaunā teātra festivālā _Homo Novus _tapušās izrādes Vērpete un _Mii Mii paaudze, _informēja Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Laura Stašāne.

Jauno un talantīgo horeogrāfu Krišjāņa Santa un Ērika Ēriksona kopdarbs Vērpete četrus vakarus 17., 19., 22. un 24. maijā plkst. 19 tiks izrādīts Rīgā bijušas rūpnīcas VEF telpās (Brīvības gatvē 214) un 29. maijā plkst. 17 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars, piedaloties brīnišķīgam mūziķu sastāvam. Rīgas izrādēs muzikālo pavadījumu veidos koklētāja Laima Jansone (izņemot 24. maiju) un sitaminstrumentālists Mārtiņš Miļevskis, bet Liepājā - Mārtiņš kopā ar ģitāristu Rihardu Lībieti (spēlēs arī izrādē Rīgā 24. maijā).

Latvieša Krišjāņa Santa un zviedra Ērika Ēriksona kopdarba Vērpete pamatā ir tautas melodiju struktūras, kuru ritmiskais kods nosaka dejotāju kustību telpā un laikā. Sākot ar vienu kustību un turpinot to attīstīt, mākslinieki virzās no mierpilnas līdz ātruma un emociju pieblīvētai atmosfērai. Kā dabā, kur vērojot stihiju, gandrīz fiziski var sajust tās spēku, šī izrāde iedarbojas ar fascinējošu dinamiku, kas ievelk ne tikai dejotājus, bet arī skatītājus.

Krišjānis Sants un Ēriks Ēriksons satikās studiju laikā, mācoties prestižajā dejas skolā P.A.R.T.S. Briselē. Krišjānis aktīvi darbojas laikmetīgajā dejā Latvijā. Savos darbos viņš ir eksperimentējis ar latviešu rakstu un tautas melodiju kodu pārnešanu dejā, sadarbojies ar koklētāju Laimu Jansoni. Ēriks Ēriksons ir zviedru dejotājs un horeogrāfs, kura interese par kustību radās nodarbojoties ar breiku un cirku. Apguvis laikmetīgo deju P.A.R.T.S. skolā, Ēriks turpina strādāt Beļģijā un citur pasaulē kā dejotājs un pasniedzējs.

No 23. līdz 26. maijam A.Briāna ielas 13 namā būs skatāma režisora Elmāra Seņkova izrāde-instalācija Mii Mii paaudze, kura tika radīta īpaši festivāla Homo Novus 2015 programmai par pieaugšanas tēmu. Darbs tapa, piedaloties sešiem vidusskolēniem, kas izrādē ar skatītāju sarunājas no video ekrāniem.

Izrādes notiks 23. maijā plkst. 16, 17, 18, 19, 20, 24. maijā plkst. 18, 19, 20, 25. maijā plkst. 19, 20, 26. maijā plkst. 17, 18, 19, 20. Viena izrāde ir paredzēta pieciem skatītājiem un tās ilgums ir 50 minūtes. 

"Mūsdienu jaunieši ir apsēsti ar greznību. Viņiem ir sliktas manieres. Viņi neatzīst nekādas autoritātes. Viņi ir bezkaunīgi, izrāda necieņu pret vecākiem cilvēkiem un jēdzīgu nodarbju vietā mīl bezjēdzīgi pļāpāt," 400. gadā pirms mūsu ēras ir teicis Sokrāts. Neskatoties uz laikmetu, šķiet, ka jaunā paaudze vienmēr ir uzskatīta par nesaprotamu un samaitātu.

Jauni cilvēki ir dēvēti gan par "zelta paaudzi", gan "hipiju paaudzi", gan, piemēram, "atmodas paaudzi". Mūsdienu pusaudžus teorētiķi sauc par "Es Es Es paaudzi" (Me Me Me Generation). Izrāde ir saruna ar pieciem reāliem vidusskolēniem, kas pieder pie tās.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv un pirms izrādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja