Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Pirmizrādi piedzīvo Vladislava Nastavševa iestudējums Te sākas nakts

Pirmdien, 6. janvārī, Ģertrūdes ielas teātrī notiks Alēna Girodī darba Te sākas nakts iestudējuma pirmizrāde Vladislava Nastavševa režijā. Iestudējums top ar spēcīgu aktieru ansambli – Antu Aizupi, Kasparu Dumburu, Mariju Linarti, Āri Matesoviču, Inesi Pudžu un Igoru Šelegovski. Nākamās izrādes 16. februārī, 9. un 30. martā, informēja teātra pārstāvji.

Opītis, viņa meita Marieta un mazmeita Sindija vada rāmu dzīvi kādā Francijas mazpilsētā. Atvaļinājuma laikā pēcpusdienās viņus apciemo trīsdesmit gadu vecais Žils, kuru ar Opīti saista neparasta draudzība. Mierpilnā idille mainās, kad stāstā iejaucas žandarmērijas šefs. Te sākas nakts.
 
Alēna Girodī darbu var raksturot kā cīņu par mieru eksistencē ar citiem un sevi pašu. Autora absurdais, komiski mulsinošais un provokatīvais stāsts atklāj ilgas pēc emocionālas intimitātes un cilvēciskas saiknes, ko galvenais varonis Žils negaidīti atrod Opītī.
 
Vladislavs Nastavševs savās izrādēs izaicina normalitātes kultu un pēta tās neredzamās robežas, kas mūsu sabiedrībā liedz pieņemt atšķirīgo. Arī šoreiz sadarbībā ar spilgtu jaunākās paaudzes aktieru ansambli – Antu Aizupi, Kasparu Dumburu, Mariju Linarti, Āri Matesoviču, Inesi Pudžu un Igoru Šelegovski – režisors aicina skatītājus ienirt dvēseles ezeru dziļākajos un tumšākajos slāņos, pārskatot vispārpieņemtos priekšstatus par mīlestību un seksualitāti, kaisli un vardarbību.
 
Te sākas nakts ir Alēna Girodī (Alain Guiraudie, Ici commence le nuit), kurš plašāk pazīstams kā atzīts kino režisors, debijas darbs literatūrā. Romāns Francijā apbalvots ar Sada balvu literatūrā, kritiķiem to atzīmējot kā Girodī filmogrāfijas esenci.
 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja