Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ģertrūdes ielas teātrī šonedēļ noslēgsies pirmā skatuves mākslai Baltijā veltītā domnīca Baltic Current

Piektdien,10. februārī, plkst. 11.00 Ģertrūdes ielas teātrī, pulcējot Baltijas jaunos skatuves māksliniekus un skatuves mākslas organizāciju pārstāvjus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, norisināsies domnīcas Baltic Current noslēguma pasākums, uz kuru aicināti skatuves mākslas profesionāļi.

Kopš 2022. gada augusta domnīcas dalībnieki viesojušies Rīgā, Kauņā un Tallinā, iepazīstot vietējo skatuves mākslas vidi caur teātru un izrāžu apmeklējumiem, sarunām ar teātru māksliniekiem un profesionāļiem. Domnīcas ietvaros mākslinieki pilnveidojuši savu māksliniecisko praksi radošajās darbnīcās, kuras vadījuši  teātra kolektīva Gob Squad producente un dramaturģe Eva Hartmane (Eva Hartmann), lietuviešu dramaturģe Gabriele Labanauskaite un teātra apvienības andcompany&Co mākslinieki Saša Sulima (Sascha Sulimma) un Aleksandrs Karšnia (Alexander Karschnia). Savukārt skatuves mākslas producenti apsprieduši tos cilvēciskos, radošos, ekonomiskos un ekoloģiskos izaicinājumus, kas šodien skar skatuves mākslas Baltijā. Baltic Current noslēguma pasākumā tās dalībnieki dalīsies ar domnīcas laikā gūtajām atziņām un pieredzi.

 

Baltic Current domnīca ilgtspējīgai skatuves mākslai Baltijā ir Gētes institūta un Ģertrūdes ielas teātra, Kauņas pilsētas kamerteātra un dejas skatuves STL sadarbībā veidota platforma savstarpējai zināšanu un pieredzes apmaiņai, lai atbalstītu Baltijas skatuves mākslinieku jauno paaudzi. Domnīcu finansiāli atbalsta Ziemeļvalstu-Baltijas valstu mobilitātes programma Kultūra.

Pirmās Baltic Current domnīcas dalībnieki ir mākslinieki Artūrs Čukurs, Barbara Lehtna,  Elīna Matvejeva, Jana Jacuka, Katrīna Dūka un Līga Ūbele no Latvijas, Grēta Štiormere, Indre Velivite, Modesta Jakeliūnaite, Monika Klimaite un Toma Čepaite no Lietuvas, kā arī Jarmo Reha, Kadri Sirela, Karolina Poska, Keitija Kūspu un Keitija Poka no Igaunijas. Savukārt Baltijas skatuves mākslas organizāciju pārstāvju vidū ir Maija Pavlova (Ģertrūdes ielas teātris), Jānis Znotiņš (Valmieras vasaras teātra festivāls), Biruta Elīza Kirmuška (Stars well festivāls Vides deja),  Jurga Kniviene (Kauno miesto kamerinis teatras),  Anna Sīle (Dirty Deal Teatro), Mari Klīmane (Tartu New Theatre), Anupras Jucius (Bį Panevėžio teatras Menas), Jevgeņija Šermeņeva (Producentu apvienība KATLZ RIGA), Evelina Raudsepa (Sõltumatu Tantsu Lava), Gildas Aleksas (Teatronas), Līsi Aibela (Estonian Theatre Agency), Eneli Jērsa (Kanuti Gildi SAAL), Alma Kušķe (ISTABAS TEĀTRIS, Valmieras vasaras teātra festivāls). Mākslinieku programmas kuratori ir Linda Krūmiņa un Evarts Melnalksnis.

Baltic Current noslēguma pasākuma darba valoda - angļu.

Pieteikšanās uz domnīcas Baltic Current noslēguma pasākumu 10. februārī, rakstot uz [email protected]

Vairāk informācijas ĢIT mājaslapā: www.git.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja