Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Godināti Valmieras teātra 2013./2014. gada sezonas labākie mākslinieki

28. decembrī Valmieras teātrī notika ikgadējā Gada balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināti aizvadītās sezonas labākie teātra mākslinieki.

Jau tradicionāli kolēģu balsojumā, izvairoties no dalījuma pirmā un otrā plāna lomās, tika noteikti sezonas labākie aktieri. 2013./ 2014. gada sezonas labākās aktrises titulu ieguva Māra Mennika un Rūta Dišlere, savukārt labāko aktieru balvu saņēma Aigars Apinis un Rihards Jakovels, kurš ieguva arī īpašo Valmieras teātra režisoru balvu par iniciatīvu, spēju iedvesmot un radīt brīnišķīgas lomas. Kā katru gadu, teātris pasniedza arī Mūža balvu, un pirmoreiz to ieguva nevis kāds no mākslinieciskā personāla, bet darbinieks, kas vairāk kā trīsdesmit gadus pavadījis skatītājiem neredzamajā daļā – balvu par ieguldījumu teātrī saņēma ilggadējā teātra vecākā apģērbu modelētāja Zenta Tupčijenko. Savukārt, par Gada tehnisko darbinieku tika atzīts reklāmas un video mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis.

Skatītāju balsojumā sīvā cīņā par Gada izrādi, tikai par dažām balsīm apsteidzot Indras Rogas iestudējumu Doktors Živago, atzīts Reiņa Suhanova poētiskais stāsts par brīvības meklējumiem – izrāde Taureņi ir brīvi. Skatītāju balvu nominācijā Gada aktrise saņēma Māra Mennika, savukārt par Gada aktieri jau otro gadu pēc kārtas skatītāji atzina Mārtiņu Meieru. Visi laureāti no skatītāju balvas atbalstītāja Food Union saņēma īpaši šim notikumam veidotu apzeltītu porcelāna piena kanniņu, ko pasniedza uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke. Šogad skatītāju balsojumā tika reģistrēts līdz šim lielākais balsotāju skaits – vairāk nekā divi tūkstoši.

Gada balvu pasniegšanā savas simpātijas sumināja arī teātra draugi un atbalstītāji, pasniedzot balvas aktieriem, režisoriem un izrādēm, savukārt Valmiermuižas alus un Food Union ar dāvanām iepriecināja visus teātra darbiniekus.

"Šī gada izskaņu mēs svinam kopā ar ļoti īpašu izrādi – veltījumu mums pašiem, un daudz būtiskāk par jebkādām inovācijām šajā romantiskajā vēstījumā mums ir svarīga jaunā režisora Reiņa Suhanova spēja saliedēt ansambli, kurš vienotā spēkā radījis fantastisku stāstu par latviešiem, akcentējot jauna cilvēka pilsonisko nostāju šajā pretrunīgajā laikā," gada noslēgumu teātrī vērtē tā direktore Evita Sniedze. "Šī izrāde ir uzruna mūsu uzticamajiem skatītājiem, kuri vienmēr ir ticējuši, ka uz šiem dēļiem var tapt izrādes, kurās teātris spēj iedvesmot – gan tos, kuriem šajā stāstā ir atdzīvojies teātra gars no 1988. gada Daugavas laikiem, gan tiem, kas pirmoreiz piedzīvo vai piedzīvos to, ko nozīmē sadoties rokās kopīgas vēstures, kopīgas nākotnes un sapņu dēļ."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja