Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gundars Silakaktiņš Dailes teātrī iestudē izrādi Vaņa un Soņa un Maša un Spaiks

16. novembrī Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos Kristofera Durenga aktuāla komēdija Vaņa un Soņa un Maša un Spaiks, ko Mazajā zālē iestudē režisors Gundars Silakaktiņš, informēja teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Šī Kristofera Durenga komēdija 2103. gadā ir saņēmusi augstāko Amerikas teātra atzinību – Tonija balvu – kā gada labākā luga. 

Iztēlojieties nomaļu savrupnamu parastā Amerikas mazpilsētā. Iespējams, ka to kādreiz ir ieskāvis ķiršu dārzs, kurā pastaigājušies pāvi, bet tagad to jau sen vairs tur nav. Šajā namā savu mūžu vienmuļi vada dīvains pusmūža pāris – brālis un māsa. Vientuļš Vaņa, kurš ar savu likteni ir samierinājies, un vientuļa Soņa, kura savukārt ir rūgtuma un nožēlas pilna. Viņu čehoviskā ikdiena šķiet nepārvarama. Rutīnā iederas arī viņu mājkalpotāja Kasandra, kura labprātāk nevis uzkopj māju, bet biedē savus saimniekus ar dramatiskiem un neizprotamiem pareģojumiem. Tomēr, kad kādā nedēļas nogalē viņu namā ierodas apskaužami veiksmīgā un slavenā kinozvaigzne Maša ar savu jauniņo mīļāko Spaiku, Kasandras pareģojumi pēkšņi sāk piepildīties, un izrādās, ka katrs no viņiem uz savu dzīvi var paskatīties arī no cita skatupunkta.

Lomas atveidos Pēteris Gaudiņš (Vaņa), Mirdza Martinsone (Soņa), Akvelīna Līvmane (Maša), Kaspars Zāle (Spaiks), Inita Dzelme (Ņina) un Marīna Janaus (Kasandra).

Kopā ar režisoru Gundaru Silakaktiņu jauniestudējumu veido scenogrāfs Vents Vīnbergs, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa, kustību konsultants Kārlis Božs un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis. Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja