Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jaunais Rīgas teātris februārī dosies viesizrādēs uz Beļģiju un Lihtenšteinu

13. un 14. februārī Jaunā Rīgas teātra izrāde Soņa Alvja Hermaņa režijā tiks izrādīta mākslas centrā Bozar Briselē, Beļģijā. Šīs viesizrādes ir iekļautas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā, informēja teātra pārstāve Daiga Bināne.

Briseles Bozar centra misija kopš tā dibināšanas ir radošums, kvalitāte un mākslinieciskā daudzveidība. Tas ikvienam sniedz iespēju apmeklēt daudzveidīgus mākslas pasākumus – videomākslas darbus, teātra izrādes, kamermūzikas koncertus u.c. Centrs vēlas, lai māksla nebūtu kaut kas abstrakts un tāls, bet sabiedrības kultūras daļa – īpaši tik raibā un starptautiskā pilsētā kā Brisele, kurā sabiedrībai jābūt spējīgai piedzīvot to dabiski un vienlaikus dzīvi.

Savukārt 25. un 26. februārī Alvja Hermaņa iestudējums Garā dzīve tiks izrādīts Lihtenšteinas teātrī (TAK – Theater Liecthenstein) Lihtenšteinā.

TAK ir starptautiski pazīstams teātris un kultūras forums, kas piedāvā skatītājiem no dažādiem sociālajiem slāņiem un dažādās vecuma grupās plaša profila mākslas darbus, tādejādi sniedzot gan izklaidi, gan ieskatu mūsdienu teātra un koncertdarbībā. Kā reģionālās mākslas platforma TAK iesaista vietējos māksliniekus (režisorus, aktierus, mūziķus, gaismu māksliniekus u.c.) dažādu uzvedumu, inscenējumu tapšanā un izglītības programmu darbībā, tā veicinot Lihtenšteinā un tās reģionā to izplatību, radošumu un inovāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja