Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

JRT viesosies starptautiskos festivālos Lietuvā un Polijā

Maijā Jaunais Rīgas teātris ar režisora Alvja Hermaņa iestudētajām izrādēm Soņa un Melnais piens viesosies starptautiskos teātra festivālos Lietuvā un Polijā, informē Jaunā Rīgas teātra reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde.Izrāde Soņa dosies uz Viļņu, kur tiks rādīta 15. maijā Arts Printing House telpās XIV Starptautiskajā teātra festivālā New Drama Action.

Starptautiskais jaunās dramaturģijas un teātra festivāls New Drama Action notiek kopš 1999. gada, to rīko Lietuvas Teātra un kino informācijas un izglītības centrs. Festivāla mērķis ir iepazīstināt ar interesantākajām norisēm mūsdienu dramaturģijā un laikmetīgajā teātrī, veicinot jauna rokraksta attīstību Lietuvas teātrī. Kopš pirmsākumiem festivāls ir platforma jaunām idejām, izaicinājums un iespēja mainīt virzienu. New Drama Action iepazīstinājis skatītājus ar novatoriskiem iestudējumiem un lugām no Lielbritānijas, Vācijas, Francijas, Norvēģijas, Polijas, Krievijas, Somijas, Holandes, Latvijas, Lietuvas.

Šogad festivāls New Drama Action notiks no 15. līdz 21. maijam, un tajā būs skatāmi Arpada Šillinga (Ungārija), Kšištofa Varļikovska (Polija), Alvja Hermaņa iestudējumi, New Drama Action iepazīstinās lietuviešu skatītājus arī ar jaunā norvēģu mākslinieka Amunda Sjūli Svēno darbiem.

Savukārt 22. maijā festivālā Kontakt Toruņā, Polijā būs skatāma izrāde Melnais piens, spēles laukums – Vilama Hožicas teātris.

Festivāls Kontakt savos pirmsākumos 1991. gadā bija pirmā starptautiskā tikšanās vieta teātra trupām no Austrumeiropas un Rietumeiropas. Festivāla reputāciju jau no paša sākuma veidojusi izrāžu augstā mākslinieciskā kvalitāte, tas bijis pagrieziena punkts daudzu mūsdienās atzītu Austrumeiropas teātra režisoru karjerā, dodot šiem režisoriem iespēju pirmoreiz parādīt savus darbus Rietumu publikai. Arī vairākām poļu teātru izrādēm festivāls kļuvis par logu uz pasauli. Katru gadu Kontakt pulcina ap 100 teātra mākslinieku, kritiķu, studentu, Eiropas festivālu direktoru un žurnālistu.

Festivāls notiek katru otro gadu pēdējā maija nedēļā, šogad - no 19. līdz 25. maijam. Festivāls vienlaicīgi ir arī konkurss, katru izrādi vērtē starptautiska žūrija, kas piešķir trīs galvenās balvas. Festivālā notiek dažādas mākslas izstādes, filmu prezentācijas un koncerti. Viena no svarīgākajām Kontakt tradīcijām ir iespēja skatītājiem tikties ar izrāžu aktieriem un veidotājiem.

Jaunais Rīgas teātris festivālā Kontakt ir piedalījies vairākkārt: ar izrādi Marķīze de Sada 1994. gadā, ar izrādi Kaija 1997. gadā, ar izrādi Mēnesis uz laukiem 2006. gadā, ar Latviešu stāstiem un Soņu 2007. gadā, ar izrādi Klusuma skaņas 2008. gadā, ar izrādēm Zilākalna Marta un Vectēvs 2010. gadā.

Jaunā Rīgas teātra repertuārā Rīgā Soņa būs skatāma nākamajā sezonā, bet Melnais piens - 15. maijā plkst. 19 teātra Lielajā zālē (biļetes uz šo izrādi vēl iespējams iegādāties).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja