Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

KDi iesaka: Dzīve visu saliek savās vietās

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Dzīve visu saliek savās vietās

Režisore Inese Mičule (attēlā) Jaunajā Rīgas teātrī iestudējusi Māras Zālītes dramatisko poēmu Pilna Māras istabiņa. "Lugas materiāls ir ļoti ietilpīgs – sākumā bija daudz jādomā par bērnu, kam nav mātes, kurš ilgojas pēc mīlestības un siltuma. Iespējams, šis bērns nemaz nezina, pēc kā tieši ilgojas, bet ir tukšuma sajūta un vientulība. Kad izkrīt laimīgā loze, bērns rīkojas tā, kā ir mācīts vai gluži pretēji – kā nav iemācīts. Izrādes tapšanas process liek sevi urdīt, sist ārā no komforta zonas, jo tad, kad parādās reāls labums, veiksmīgā loze, dzīve saliek visu savās vietās," saka Inese Mičule. Iestudējuma māksliniece – Katrīna Neiburga. Lomās Regīna Razuma, Elita Kļaviņa, Iveta Pole, Ance Strazda, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Varis Piņķis, Andis Strods, Ivars Krasts, Edgars Samītis un Mārtiņš Velps.

Pilna Māras istabiņa JRT 22., 23.I plkst. 19; 24.I plkst. 17; 26.I plkst. 19. Biļetes www.biletes.jrt.lv EUR 7–28

Lietuvas zvaigzne

Rīgā uzstāsies lietuviešu dziesminiece un pianiste Alīna Orlova – viņa ir populāra ne tikai Austrumos, bet arī Rietumos. Alīna iepazīstinās klausītājus ar savu jauno albumu 88, kurā viņa pievērsusies elektroniskajai popmūzikai. Albuma nosaukums atspoguļo gan autores dzimšanas gadu, gan dubulto bezgalības zīmi, tas arī ietver atsauci uz 80. gadu muzikālo estētiku. Taču koncerts būs akustisks – Alīna pavadīs sevi uz klavierēm.

Alīna Orlova Maskavas namā 28.I plkst. 20. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–16

Bērniem

Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas operstudija Figaro aicina apmeklēt Jāņa Mediņa operu bērniem Sprīdītis. Iestudējumu veidojuši diriģents Viesturs Gailis, režisors Uģis Brikmanis, scenogrāfe Ināra Gauja un horeogrāfe Regīna Kaupuža.

Sprīdītis JVLMA Lielajā zālē 23.I plkst. 15. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

Dziļā depresijā

Režisors Felikss Deičs Valmieras teātrī uzvedis Maksima Gorkija visretāk iestudēto lugu Zikovi (1912). Valmierā pirmo reizi to iestudēja Oļģerts Kroders 1968. gadā. Zikovu dzimtas stāsts risinās laikā, kad krievu sabiedrība sirgst ar dziļu depresiju. Lomās Tālivaldis Lasmanis, Elīna Vāne, Rihards Jakovels, Inese Ramute, Rūta Dišlere, Imants Strads, Ivo Martinsons, Arnolds Osis, Oskars Morozovs.

Zikovi Valmieras teātrī 22., 23.I plkst. 18.30; 24.I plkst. 13; 9., 23.II plkst. 18.30. Biļetes pārdotas

Sveicam jubilārus

Lielajā ģildē notiks ikgadējais Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts, kurā uzstāsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Liepājas simfoniskais orķestris, Latvijas Nacionālās operas orķestris un koris. Pie diriģenta pults stāsies Andris Poga, Guntis Kuzma, Jānis Liepiņš un Aleksandrs Viļumanis. Skanēs komponistu jubilāru darbi, to vidū – Agra Engelmaņa (1936– 2011) Mūzika simfoniskajam orķestrim, Pētera Vaska (1946) Pirmais čellkoncerts un Romualda Kalsona (1936) operas Pazudušais dēls fragmenti. Programmu kuplinās Kristapa Pētersona simfonijas Miegs pirmatskaņojums.

Koncerts Lielajā ģildē 23.I plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

Attiecību analīze

Kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Maskavas Lielā teātra būs skatāms balets Spītnieces savaldīšana, kuru 2014. gadā iestudējis izcilais franču horeogrāfs, pašreizējais Montekarlo baleta vadītājs Žans Kristofs Majo. Uzveduma pamatā ir Šekspīra "seksīgākā luga", kā to raksturo horeogrāfs. Šajā baletā viņš ļaujas "mīlas attiecību kaislīgajai analīzei". Izrādē skan Dmitrija Šostakoviča kinomūzika.

Spītnieces savaldīšana Kino Citadele 24.I plkst. 17. Biļetes EUR 14 (pieaugušajiem), EUR 8,40 (bērniem līdz 12 gadu vecumam) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja