Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājas teātrī notiks Mārim Čaklajam veltīts sarunu koncerts

Gatavojoties jaunajai sezonai, augustā Liepājas teātrī notika pagalmu koncertu cikls Vasaras vakari Liepājas teātrī, kurā bija dzirdami vairāki aktieru koncerti. Ņemot vērā, ka šogad ir dzejnieka Māra Čaklā jubilejas gads, viens no koncertiem iekļauts repertuārā un turpinās skanēt uz Liepājas teātra skatuves.

Sarunu koncertu Čaklais. Cits radījuši mākslinieki Karīna Tatarinova un Roberts Dinters, teātrī viņiem palīdzēs arī video mākslinieks Dainars Albužis un gaismu mākslinieks Toms Streilis. Pirmie koncerti paredzēti 14. un 22. novembrī plkst. 18.

Koncertā izskanēs dziesmas ar Māra Čaklā dzeju, komponētas kinofilmām un teātra izrādēm, Līvu dziedātas un tautā mīlētas - populāras un mazāk zināmas (piemēram, Akāciju palags, Dzeguzes balss, Melnā aronija, Viņi dejoja vienu vasaru un citas).

Dziesmas, kas tapušas sadarbībā ar Imantu Kalniņu, Ģedertu Ramanu, Ēriku Ķiģeli un citiem komponistiem; kā arī paša dzejnieka atmiņas par šīm sadarbībām, radīšanas procesu, laiku un laikabiedriem. Programmā iekļauti arī Māra Čaklā pēdējie dzejoļi, kas pirmo reizi publicēti vien 2014. gadā.

"Čaklā dzeju uztveru kā...  sarunu. Tas provocē arī mani  atrasties dialogā - ar klausītājiem, ar  mūziķiem, ar mūziku... Tāpēc šī koncerta formāts - sarunu koncerts un šī koncerta dziesmu arheoloģija. Tās ir ārkārtīgi skaistas, zināmas dziesmas, kurās šoreiz pievēršu vairāk uzmanības tieši dzejai. Esat mēģinājuši populāras dziesmas tekstu runāt/lasīt  kā dzejoli...?" gaidāmos koncertus komentē Karīna Tatarinova.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja