Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LKA jaunie aktieri un režisori vērtējumam nodod izrādi Puikas

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) jaunie aktieri un režisori nodod skatītāju vērtējumam savu pirmo diplomdarba izrādi Puikas, kas būs skatāma no 13. līdz 15. decembrim LKA teātra mājā Zirgu pasts.2011./2012. studiju gadā Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras Teātra studiju bāzes ēka jeb Zirgu pasts tika nodots rekonstrukcijas darbiem.

Uzsākot jauno mācību gadu, studenti un pasniedzēji varēja atgriezties jau renovētajā ēkā, Dzirnavu ielā 46, Latvijas Kultūras akadēmijas vadībai organizējot ēkas atklāšanas ceremoniju š.g. 1. septembrī, svinīgi atklājot arī jauno teātra skatuvi – Karamazova zāli, ar ko šobrīd Zirgu pasts pretendē uz modernākā mazā teātra formu Latvijā, ko nosaka gan optimāla skaņas un gaismas tehnika, gan skatuves iespējas un teātra zāles izkārtojums, ļaujot studentiem daudz kvalitatīvākā līmenī veidot savus mācību darbus un dibinot Zirgu pastā” studentu teātri.Šogad Latvijas Kultūras akadēmiju absolvēs apvienotais aktieru un režisoru kurss. Četru studiju gadu garumā jaunie mākslinieki aktīvi un mērķtiecīgi ir parādījuši vēlmi un spēju papildināt profesionālo teātra mākslas telpu ar savu enerģiju un idejām, tāpat kā, savulaik, Zirgu pasta telpās savu ceļu sākuši tādi profesionāli aktieri kā A.Skrastiņš, A.Keišs, K.Znotiņš, B.Broka u.c.Kā pirmā 4. kursa izrāde Zirgu pastā tika iestudēta Jāņa Znotiņa izrāde jauniešiem Īkstīte-reloaded pēc H.K.Andersena pasakas Īkstīte motīviem LKA festivāla Patriarha rudens 2012 ietvaros oktobrī. Savukārt 13. decembrī pirmizrādi piedzīvos jau nākamā izrāde - Puikas pēc Dostojevska _Brāļi Karamazov_i motīviem - "stāsts par satikšanos ar naidu un mīlestību, kad vēl esi pavisam jauns , kas jaunajiem teātra māksliniekiem ir tapusi ciešā līdzautorībā ar kursa vadītājiem un izrādes režisoriem Mihailu Gruzdovu un Indru Rogu kā zīmīgs atskaites punkts paveiktajam šajos studiju gados. Plašākai publikai būs iespēja vienās no pirmajām viņu lomām ieraudzīt Uldi Siliņu, Alisi Polačenko, Lauru Zundu, Rūtu Dišleri, Anci Muižnieci, Lieni Mariju Sebri, Mārtiņu Upenieku, Jurģi Spulenieku, Kasparu Zāli, Kristapu Ķeseli, Pēteri Galviņu, Lauru Atelsoni, kā arī jaunos režisorus – Reini Suhanovu, Jāni Znotiņu, Paulu Prozoroviču, Viesturu Roziņu. Izrādes gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, scenogrāfs Oskars Točs, kostīmu māksliniece Katrīna Virziņa.Jāatzīmē, ka jaunie aktieri jau atveidojuši lomas gan uz Dirty Deal Teatro, gan Ģetrūdes ielas teātra, kā arī uz Nacionālā un Dailes teātra skatuves, jau iemēģināti spēki arī TV un kino. Jurģis Spulenieks tika nominēts kategorijā Gada debija skatuves mākslā šā gada Spēlmaņu naktī, bet režisori jau debitējuši ar savām pirmajām izrādēm festivālā Patriarha Rudens, Dirty Deal Teatro, kā arī Valmieras teātrī.Aicinām skatīties un satikties, kopā padomāt par būtisko dzīvē un novēlēt jaunajiem atrast savu vietu zem teātra mākslas saules!Pirmizrāde 13. decembrī plkst. 19, izrādes 14. decembrī plkst. 19 un 15. decembrī plkst. 16.

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Sekot līdzi jaunumiem var: http://facebook.com/ZirguPasts. Video: http://www.youtube.com/watch?v=YHIuiQMx2NI&feature=youtu.be.

Izrāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un SIA Cita tipogrāfija atbalstu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja