Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LTV mājas lapā izveidota teātra izrāžu Zelta izlase

Lai padarītu teātra mākslu pieejamu vēl plašākai auditorijai, Latvijas Televīzija sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu izveidojusi Teātris.zip īpašo izrāžu izlasi internetā. Tā, atšķirībā no jau ierastās iespējas ēterā redzētās izrādes skatīties nedēļu, būs pieejama neierobežotu laika periodu, informēja LTV pārstāve Agita Pudule. Izrāžu ieraksti papildināti ar Latvijā atzītu kritiķu vērtējumiem un informāciju par tapšanas gaitu.

"Bieži no skatītājiem saņemam lūgumus ļaut skatīties ēterā rādītās teātra izrādes ilgākā laika posmā. Interese par izrāžu skatīšanos interneta vidē radīja domu par virtuālo teātra izrāžu bibliotēku, kurā tiktu iekļautas teātra vēsturi atspoguļojošas izrādes tā, lai neierobežotu laika posmu iemīļotās izrādes varētu baudīt ne tikai teātra mīļi, bet arī, piemēram, kultūras nozaru studenti mācību nolūkos," stāsta LTV kultūras satura redaktore Gunta Sloga. "Pirmajā posmā esam ieplānojuši īpašo izrāžu izlasē iekļaut desmit dažādu gadu un dažādu žanru izrādes. Šobrīd LTV mājas lapā jau ir noskatāmas astoņas, drīzumā izlasē tiks publicētas arī izrādes Vārnu ielas republika un Skroderdienas Silmačos. Ja skatītāju atsaucība būs liela, attīstīsim šo projektu un pakāpeniski papildināsim izrāžu arhīvu ar jaunām izrādēm," piebilst Sloga.

Šobrīd Teātris.zip īpašo izrāžu izlasē ir iekļautas šādas izrādes: Latvijas Nacionālā teātra iestudējumi Ar būdu uz baznīcu un Sfinksa, Valmieras teātra iestudējumi Heda Gablere un Tie paši oši, Liepājas teātra izrāde Hanana, Dailes teātra iestudējums Marija Stjuarte un mūzikls Marlēna, kā arī Jaunā Rīgas teātra izrāde Zilākalna Marta

Raidījumu cikla Teātris.zip izrāžu izlase atrodama šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja