Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nacionālajā teātrī top divas jaunas izrādes - Prāts un Antigone

Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē top Margaretas Edsones Prāts Valtera Sīļa režijā - pirmizrāde 22. aprīlī. Savukārt 23. aprīlī Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Elmāra Seņkova iestudējums Antigone, informēja teātra pārstāve Līga Rimševiča.

Ko mums vajag paspēt paveikt pirms nāves? - ar šadu jautājumu pieteikta izrāde Prāts. Angļu literatūras profesore Vivjēna Bēringa visu mūžu ir pētījusi dzīvības un nāves attiecības XVII gadsimta izcilā angļu autora Džona Dona dzejā, bet tad viņai atklāj audzēju. Lugas autore apmet paradoksālu kūleni mūsu priekšstatos, jo galvenā varone pati kļūst par izpētes objektu eksperimentā ar paredzamu rezultātu. Un izrādās, ka galvenais jautājums mums visiem ir kopīgs. Ko mēs paspēsim pirms savas nāves?

Galvenajā lomā Daiga Kažociņa, lomās Ivars Puga, Kaspars Aniņš, Madara Botmane, Astrīda Kairiša, Ilze Blauberga, Klāvs Mellis, Uldis Sniķeris. Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa.

Savukārt franču dramaturgs Žans Anuijs 20. gadsimtā savos darbos piedāvāja pārrakstīt senos mītus un sengrieķu traģēdiju sižetus, lai pārbaudītu to dzīvotspēju mūsdienu cilvēka pasaules izpratnē - Antigone ir gatava pretoties valdnieka Kreona aizliegumam ar godu apglabāt viņas kaujā kritušo brāli un riskēt ar dzīvību, tāpēc ka viņas sirds tā liek. Vai 21. gadsimtā joprojām eksistē sirds likumi? Un kādos brīžos tie stājas spēkā?

Lomās: Maija Doveika, Marija Bērziņa, Gundars Grasbergs, Artis Drozdovs, Sanita Pušpure un Uldis Siliņš. Scenogrāfe Evija Pintāne, kostīmu māksliniece Marija Rozīte, Edgara Makena muzikālais noformējums, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja