Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Izrāde Raiņa sapņi

Raidījums Teātris.zip februārī piedāvās trīs izcilas teātra izrādes

Raidījuma _Teātris.zip ietvaros februāra svētdienu vakaros Latvijas Televīzijas 7 (LTV7) ēterā būs skatāmas trīs izcilas teātra izrādes: Nacionālā teātra Osedžas zeme un Raiņa sapņi, kā arī Valmieras teātra Eņģeļa kreisais spārns, informēja televīzijas pārstāve Agita Pudule.

Pirms izrādes raidījumā Teātris.zip Ojārs Rubenis tiksies ar aktieriem un izrāžu veidotājiem.  

Svētdien, 5. februārī, plkst. 20 LTV7 ēterā būs skatāma Nacionālā teātra izrāde Osedžas zeme, kurā ģimene uzsvērta kā viena no dzīves pamatvērtībām. Tajā tiek risinātas sarežģītas attiecības starp ģimenes locekļiem, kas nav viennozīmīgi definējamas, tādēļ lēmumus pieņemt ir grūti un kļūdas ir neizbēgamas. Ikviens skatītājs arī no savas pieredzes varēs diskutēt ar režisora Valtera Sīļa izvēlēto aktieru ansambli un uzzināt par izrādi Ojāra Rubeņa sarunā ar aktieriem raidījumā Teātris.zip

Pēc nedēļas, 12. februārī, plkst. 20 LTV7 ēterā būs skatāma smeldzīgā Valmieras teātra izrāde par mūsdienu pasaules vērtībām – Eņģeļa kreisais spārns. Tas ir stāsts par piecu bērnu ģimeni brīdī, kad vecāki paliek bez mājām un bērni atrod attaisnojumu, lai neuzņemtos rūpes par viņiem. Stāsts par vecās un jaunās paaudzes attiecībām, kuras nebūt nav vienkāršas, taču mums visiem ir iespēja mainīties. Skatītājiem būs iespēja baudīt smalko attiecību tēlojumu Valmieras teātra meistaru Skaidrītes Putniņas un Riharda Rudāka izpildījumā. Viņi, kā arī jaunākās paaudzes aktrise Inese Pudža un režisore Inese Mičule, viesosies pie Ojāra Rubeņa raidījumā Teātris.zip.  

Savukārt 19. februārī, plkst. 20 LTV7 ēterā skatītāji varēs vērot Nacionālā teātra izrādi, kas tapa, gatavojoties Raiņa 150 jubilejai, Raiņa sapņi. Veiksmīgā Nacionālā teātra sadarbība ar vienu no izcilākajiem Krievijas un arī Eiropas režisoriem – Kirilu Serebreņņikovu – devusi iespēju attīstīt teātra valodu un skatītājiem ieraudzīt aktierspēles neierobežotās iespējas. Studējot Raiņa personību, režisoram kopā ar literārā materiāla veidotāju Ievu Struku izdevies iestudēt asociatīvi un vizuāli iespaidīgu izrādi, kas ikvienam skatītājam ļauj emocionāli un intelektuāli iepazīt Raini no jauna skatu punkta. Raidījumā Teātris.zip pie Ojāra Rubeņa viesosies Ieva Struka, Kirils Serebreņņikovs un komponists Jēkabs Nīmanis, kurš saņēma Spēlmaņu nakts 2015 balvu par oriģinālmūziku izrādei.

Kopš 2012. gada rudens Teātris.zip sezonās ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu Latvijas iedzīvotājiem ierakstā un tiešraidēs ir bijusi iespēja vērot vairāk nekā 135 dažādu laiku Latvijas teātru labākās izrādes. 

Top komentāri

???
?
Atsakos saprast, kādas saites zip ietvaros nodrošina teātra zinātnieka Ojāra Rubeņa turpat vai piedauzīgo uzstāšanos.
visādi ir bijis
v
Paldies par iespēju redzēt izrādes. Diemžēl arī tādas, kuru izvēle nevaru paskaidrot: "Pirmā grēka līcis", "Maija un Paija", "Meitenes"...
Ha
H
Tagad arī televīzijas skatītāji varēs pārliecināties par to, ka Strukas samurgotajam nav nekā kopīga ar Raini un viņa sapņiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja