Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trupa Kvadrifrons izrādē Rīgas ļerpatas hronika aicina atgriezties Vecrīgā

14. jūlijā pirmizrādi piedzīvos teātra trupas Kvadrifrons izrāde – slepeni pātari Vecrīgā septiņu pieturu garumā Rīgas ļerpatas hronika jeb dažas lāgas melšas par siksnas auklu, kas no pēdīgiem ļaudīm nākuse un caur latviešiem pašiem ar greizām acīm tāļāk pa pasauli pie gaismas vesta, ka tā latviešu starpā ātri piejemas

Rīgas ļerpatas hronika ir audiāla pastaigu izrāde, kas visiem interesentiem būs pieejama bez maksas līdz 30. augustam un kuru iespējams baudīt jebkurā diennakts laikā. Izrāde ilgst aptuveni divas ar pusi stundas, tomēr precīzs pastaigas garums ir atkarīgs no tā, cik raits ir tās apmeklētāja solis. Darba baudīšana skatītājiem nepieprasa nekādu tehnisku nodrošinājumu, informē Kvadrifrona pārstāve Ance Strazda. 

Jaunradītajā darbā cieši savijas dažādas teikas un nostāsti par Rīgas izcelšanos un potenciālo bojāeju. Klīstot pa šaurajām, bruģētajām vecpilsētas ieliņām, skatītājiem ir iespēja iesaistīties aizraujošā piedzīvojumā, kas šķietami risinās tepat, aiz mazo Vecrīgu namu durvīm: ir pienākusi diena, kad Rīgā atkal piepildīsies kāds sens un baiss pareģojums, bet tikai daži pilsētas iedzīvotāji zina, kā šīs briesmas apturēt un kas darāms, lai Daugava neparītu savus krastus un lai arī rīt mēs pamostos savā skaistajā, urdzošajā, čalojošajā un dimdošajā pilsētā. 

Sekojot izrādes gaitā sastapto varoņu sniegtajiem pavedieniem un norādēm, skatītāji tiek aicināti doties pastaigā pa vecpilsētu, lai atrisinātu Rīgas ļerpatas noslēpumu un izglābtu pilsētu no iznīcības. Tas ir neparedzams piedzīvojums, kurā vienlīdz lielu lomu spēlē mitoloģija, modernās tehnoloģijas, Rīgas arhitektūra un dažādas piedzīvojumu literatūras un detektīvromānu žanra klišejas. 

Izrādes centrālā ass ir pati Vecrīga, kas simboliski uzskatāma par Rīgas kodolu – "tukšo zonu" jeb "nulles punktu", kura apmeklējums lielai daļai sabiedrības zināmā mērā asociējas tieši ar kultūras un izklaides piedāvājuma baudīšanu. Tomēr vienlaikus Vecrīga pēdējos gados pakāpeniski kļuvusi rīdziniekiem sveša – vispirms tā tika atdota masu tūrismam, kas noveda pie tā, ka vecpilsētā mājvieta vairs nav teju nevienam vietējam iedzīvotājam, bet tagad, ņemot vērā ieilgušās krīzes izraisītos ierobežojumus, liela daļa Vecrīgā esošo pulcēšanās vietu joprojām ir slēgtas un Rīgas pilsētas centrs tiek apmeklēts arvien retāk. 

Rīgas ļerpatas hronika ir Kvadrifrona veltījums un dāvana galvaspilsētai. Lai arī pēdējā laikā arvien biežāk tiek meklēti ceļi kultūras decentralizācijai, izrādes veidotāji cer, ka rīdzinieki un pilsētas viesi pacels acis un papriecāsies par piemirsto vecpilsētas jaukumu.

Izrādes sākuma punkts – Torņu iela 1, izstāžu zāles Arsenāls galvenā ieeja. Tur publiku sagaidīs informatīvs plakāts par to, kā sākt izrādes ceļojumu. Katra no izrādē iekļautajām septiņām pieturām izrādes gaitā tiek atklāta iepriekšējā punktā. 

Lomās: Edmunds Freibergs, Reinis Boters, Matīss Budovskis, Anta Aizupe, Gatis Gāga, Kaspars Dumburs, Liena Šmukste, Anna Ulberte, Klāvs Mellis un Ance Strazda. Koncepcijas un dramaturģijas autori – Ance Strazda un Klāvs Mellis. Komponists un skaņu mākslinieks – Kārlis Tone. Tehnisko un scenogrāfisko risinājumu autori un izpildītāji – Jānis Sniķers, Andris Zeļonka un Kārlis Tone. Producentes – Anna Ulberte un Ance Strazda.

Informācija: www.kvadrifrons.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja