Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmierā pirmizrādi piedzīvos iestudējums bērniem Smieklu sasaukšanās ar Renāru Kauperu un Goran Gora

Pie Valmieras teātra mazākajiem skatītājiem un viņu vecākiem 26. septembrī nonāks muzikāla izrāde ar Ineses Zanderes stāstiem un Renāra Kaupera mūziku Ineses Mičules režijā, pavēstīja teātra pārstāve Marta Cekule.

Izrādē, līdzās aktieriem, uz skatuves kāps arī mūziķi Renārs Kaupers vai Goran Gora.

Izrādes pamatā ir mūziķa Renāra Kaupera dziesmas bērniem no albuma Sasauc smieklus izklīdušus ar Latvijā iemīļotās dzejnieces un rakstnieces Ineses Zanderes dzejoļiem. Kopdarbs, kas izdzēš robežu starp bērnu un pieaugušo pasauli, kur lielo un mazo smiekli saplūst vienā veselumā, lai bērni var sajusties lielāki un nopietnāki, bet pieaugušajiem atļauts būt arī maziem.

"Ineses Zanderes Nepareizie stāsti ir īstie, lai teātrī iedzīvinātu to bērnības sajūtu, kas saistīta ar mīļumu un sirsnību – mijiedarbībā ar nopietnību, kas ir klātesoša ikviena bērna dzīvē. Ineses dzejoļi apbur ar dzīvīgumu un labsirdību, tāpēc tie kā rotaļas iekļaujas starp visiem četriem stāstiem – Spoguļa bērni, Teika par vientuļo tēti, Saruna ar Kreica kungu un Sudraba karotīte -, un savienībā ar Renāra Kaupera mūziku palīdzēja rasties rokgrupai Kāposti ar desiņām," stāsta izrādes režisore Inese Mičule.

Izrādes radošajā komandā arī māksliniece Ieva Kauliņa, horeogrāfe Liene Stepena un gaismu mākslinieks Aleksandrs Rjazancevs (Sanktpēterburga).

Piedzīvojumi spogulī un sapnī, apēstas konfektes, daudzstāvu nama kāpnes un Kreica kungs, Elzas gaidīšana, ejampanti, lecampanti, sedzampanti, redzampanti.  Sarunas un prātošana – dziedot, lecot, spēlējot. To visu bērni un vecāki piedzīvos kopā ar rokgrupu Kāposti ar desiņām, kuras sastāvā aktieri Pauls Iklāvs, Ingus Kniploks, Mārtiņš Meiers, Inese Pudža, Klinta Reinholde, Uldis Sniķers, Baiba Valante un mūziķi Renārs Kaupers vai Goran Gora.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja