Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmieras teātrī notiks monoizrādes Visas labās lietas klātienes pirmizrāde

29. maijā Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos režisores Ineses Mičules un aktiera Mārtiņa Meiera kopdarbs monoizrādē Visas labās lietas, informēja teātra pārstāvji.

Britu autora Dankana Makmillana luga Visas labās lietas stāsta par kāda zēna mēģinājumu izprast iemeslu, kāpēc pieaugušie ir nelaimīgi. Piedzīvojot mātes pašnāvības mēģinājumu, lugas galvenais varonis, ko izrādē atveido Mārtiņš Meiers, bērnībā sāk veidot sarakstu ar lietām, kuru dēļ mātes dzīve ir dzīvības vērta, radot cerību un prieku.

Inese Mičule, kas pati arī tulkojusi šo darbu, izrādi vēlas veidot kā patiesu stāstu par cilvēku, kurš uzveicis savas dzīves tumšākos brīžus – depresiju, šķiršanos, tuvinieku zaudējumu, un spēj dzīvot ar gaišu prieku. Jo dzīve turpinās un neapstājas, un tas iedvesmo mūs visus. 

Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veido māksliniece Ieva Kauliņa.

Lugas autors Dankans Makmillans ir mūsdienu britu dramaturgs un režisors, kas atzinību guvis ar lugām Cilvēki, vietas un lietas, Plaušas, 1984. Latvijas teātros daļa no viņa lugām ir iestudētas un skatītājiem pazīstamas. Luga Visas labās lietas sarakstīta 2013. gadā.

Biļetes uz izrādēm Visas labās lietas būs pieejamas www.bilesuparadize.lv no 18. maija. Ievērojot noteiktos drošības pasākumus, maksimālais izrāžu apmeklētāju skaits ir 24 skatītāji.

Darbs teātrī turpinās arī pie vēl vienas kamerstilā veidotas lugas, jo aktieris Krišjānis Salmiņš veido savu otro izrādi – Mana drauga meitene, kas savu pirmizrādi piedzīvos nākamās teātra sezonas sākumā. Krišjānis Salmiņš kopā ar scenogrāfu Vari Siliņu un aktieru ansambli – Rihardu Jakovelu, Annu Neli Āboliņu, Ingu Kniploku un Juri Laviņu, rada stāstu par diviem draugiem un jūtu dažādo dabu, iedvesmojoties no Bertranda Blīra franču komēdijas La Femme de mon pote.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja