Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atbalstīti 16 projekti par 1,7 miljoniem eiro mākslas un atpūtas pasākumu organizēšanai Covid-19 apstākļos

Valsts atbalsta programmā mākslas, izklaides un atpūtas pasākumu organizēšanai Covid-19 pandēmijas apstākļos 16 uzņēmumiem līdz šim piešķirti 1,7 miljoni eiro, kas ir gandrīz trešdaļa no kopējā šai programmai paredzētā finansējuma, pavēstīja Attīstības finanšu institūcijas Altum (Altum) pārstāvji.

Pieteikumu pieņemšana turpināsies līdz šā gada 31.decembrim, savukārt pasākumam, kas saņēmis finansējumu, jānotiek 18 mēnešu laikā.

Kultūras ministrijas un Altum programmā līdz šim finansējumu aizdevuma un granta veidā saņēmuši 16 uzņēmumi, kuriem aizdevumos piešķirts viens miljons eiro, savukārt grantos - 679 000 eiro. Vairums pieteikto projektu ir dažādi koncerti un izrādes. Vidējais piešķirtā aizdevuma un granta apjoms vienam pasākuma rīkotājam ir 148 000 eiro.

Atbalstīto projektu vidū ir tādi pasākumi kā grupas Instrumenti koncerti Skaisti savāds, baleta Riekstkodis viesizrādes, grupas Eolika koncerttūre, Baibas Sipenieces-Gavares stāvizrādes Vienreiz jau var, mūzikas festivāls Var! Būt!, izrāde Tagadne. Time present, Rimi Rīgas maratons, hiphopa mākslinieka anša koncerts, grupas Astro’n’out koncerts un citi.

Izvērtēšanas procesā ir vēl seši projekti par kopējo summu 1,3 miljoni eiro, savukārt finansējuma piešķiršana līdz šim atteikta pieciem pasākumu rīkotājiem. Atteikumu iemesli ir pieteicēja maksātspējas un ekonomiskās dzīvotspējas problēmas vai neatbilstība Ministru kabineta noteikumos paredzētajiem nozares vai apgrozījuma kritērijiem.

Covid-19 pandēmijas izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu dēļ mākslas, izklaides un atpūtas jomās strādājošie uzņēmumi ir bijuši spiesti ilgstoši ierobežot savu darbību. To dzīvotspējai un tālākās darbības stimulēšanai tika piedāvāts valsts atbalsta mehānisms - 60% no summas aizdevuma un 40% granta formā.

Aizdevumiem un grantiem programmā paredzēti gandrīz 4,85 miljoni, un uz atbalstu var pretendēt pasākumi, kuri nevar notikt Covid-19 dēļ, un kuru kopējās izmaksas ir vismaz 15 000 eiro. Programma pieejama Latvijā reģistrētiem, dzīvotspējīgiem uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar mākslas, izklaides un atpūtas pasākumu organizēšanu, un kuru kopējais apgrozījums 2019.gadā sasniedza 40 000 eiro. Tāpat ir jāspēj pierādīt Covid-19 ietekme uz biznesu. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, uzņēmums nevar būt nonācis finanšu grūtībās līdz 2019.gada 31.decembrim.

Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš uzsver, ka Altum darbinieki kā finansēšanas eksperti rūpīgi vērtē uzņēmumu dzīvotspējas kritērijus un rūpējas, lai valsts līdzekļi, kas paredzēti šai programmai, sasniedz mērķi un aizdotais finansējums plānotajā laikā tiek atmaksāts. 

Līdz šim vairums projektu pieteicēju atbilduši visiem kritērijiem un pozitīvu atbildi par finansējumu saņēmuši divu nedēļu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja