Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bērnus aicina piedalīties starptautiskā zīmējumu konkursā Es vēroju putnus

Starptautiskā gājputnu atgriešanās reģistrācijas programma Dzīvais pavasaris (Spring Alive), ko Latvijā koordinē Latvijas Ornitoloģijas biedrība, aicina bērnus vecumā līdz 16 gadiem piedalīties zīmējumu konkursā Es vēroju putnus.

Konkursa dalībniekam jāiesniedz ar roku zīmēts zīmējums, kurā būtu atainota putnu un dabas vērošana, paturot prātā atbildīga un uzmanīga putnu vērotāja rīcības pamatprincipus.

Dalībnieks var iesniegt konkursam izvērtēšanai tikai vienu zīmējumu, norādot savu vārdu, uzvārdu, vecumu, kontaktinformāciju. Zīmējumu, to augšuplādējot tiešsaistē www.springalive.net vai adresējot Latvijas Ornitoloģijas biedrībai e-pastā [email protected] vai sūtot pa pastu LOB, Skolas ielā 3, Rīgā, LV-1010, jāiesniedz līdz 2020. gada 21. jūnijam. Konkursa balvu fondā ir putnu vērotājiem noderīgas lietas veiksmīgai būšanai dabā.

Darbus divās vecuma kategorijās – vecuma grupā līdz 9 gadiem un vecuma grupā no 10 līdz 16 gadiem – vērtēs starptautiska žūrija, kurā būs BirdLife International, Spring Alive, Heidelberg Cement pārstāvji. Konkursa rezultāti tiks izziņoti vietnē www.springalive.net līdz 2020. gada 31. jūlijam un individuāli uzvarētājiem.

Dzīvais pavasaris ir starptautisks projekts, kura mērķis ir radīt bērnos interesi par putniem un to aizsardzību, ļaujot piedzīvot putnu migrācijas burvību pašu acīm un kura 2020. gada tēma ir kā kļūt par labu putnu vērotāju.

Projekta būtība ir bērniem, viņu ģimenēm, draugiem, skolotājiem Eiropā, Āzijā un Āfrikā vairot izpratni par gājputnu sugu aizsardzības nepieciešamību, mudinot tos pašiem vērot putnus un ziņot par gājputnu – baltā stārķa, bezdelīgas, svīres, dzeguzes, bišu dzeņa, krastu čurkstes un smilšu tārtiņa – novērojumiem savā apkaimē, reģistrējot tos tiešsaistē http://www.springalive.net/lv-lv/migrations/addnew.

Projektu jau desmito gadu koordinē starptautiskā dabas aizsardzības organizāciju savienība BirdLife International, ko Latvijā pārstāv Latvijas Ornitoloģijas biedrība. Projekta īstenošanu jau otro gadu finansiāli atbalsta BirdLife International sadarbības partneris – starptautiskais uzņēmums HeidelbergCement.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja