Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dziesma un deja savijas kopā. Koncertuzvedums Dziesma dejo. Deja skan pārsteigs skatītājus

Vērienīgā koncertuzvedumā Dziesma dejo. Deja skan Mežaparka Lielajā estrādē 5. un 6. augustā plkst. 21.30, kā arī publiskajā ģenerālmēģinājumā šovakar, 4. augustā, plkst. 21.30 nebijušā veidā savienosies divas latviešu Dziesmu svētku tradīcijas – dziesma un deja.

Vairāk nekā 6000 koncertuzveduma dalībnieku – 63 Latvijas kori, 105 deju kolektīvi un vēl 14 mūziķu grupa – izpildīs gan labi pazīstamu repertuāru, gan speciāli veidotu jaunradi. Mājiniekiem piepulcējušies arī desmit ārzemju kori un deju kopas.

Atšķirībā no Dziesmu un deju svētkiem, kuros koriem un dejotājiem ir katriem savi notikumi un telpa, šoreiz koris pārvietosies vienā laukumā ar dejotājiem.

"Ideja man radās ļoti, ļoti sen, dejojot Dziesmu svētku noslēguma koncertā Mežaparkā. Jau toreiz domāju – kādēļ gan mums nevarētu būt pilns deju koncerts kora mūzikas pavadījumā? Attīstot ideju, sapratām, ka dejotāji var arī dziedāt un koristi noteikti var arī dejot vienā laukumā ar dejotājiem. Un te nu mēs esam – laipni lūgti mūsu komandas sapnī, kur dziesma dejos un deja skanēs," saka idejas autors, producents Edžus Arums.

Skatītāji šoreiz sēdēs atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes korim paredzētajās vietās un dalībnieki dejos laukumā, kur parasti atrodas skatītāju soli. Pamatrepertuāru veido labi zināmas dejas un kora dziesmas, bet, pats galvenais, nekādu ierakstu! Viss uzvedums notiks dzīvajā izpildījumā, kam vienotu skaņas dizainu izveidojis vairākkārt Grammy balvai nominētais komponists Uģis Prauliņš.

Abu koncerta māksliniecisko vadītāju – horeogrāfa Agra Daņiļeviča un diriģenta Mārtiņa Klišāna – radošajā komandā vērienīgo notikumu veido režisore Ilze Jakubovska, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, virsdiriģents Ints Teterovskis, virsvadītāji Taiga Ludborža, Ilze Mažāne, Indra Ozoliņa, Ilmārs Dreļs, Diāna Gavare, Baiba Ķestere un Kaspars Brauns.

Dejotājiem atsevišķos brīžos uzticēta arī scenogrāfijas izgaismošana ar līdzi nēsājamu gaismas ķermeni, kurš vadāms no gaismu operatora pults. Repertuāra mugurkauls ir Ulda Žagatas, Aijas Baumanes, Ulda Šteina dejas, kā arī Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Emiļa Melngaiļa, Imanta Kalniņa un Jāzepa Vītola kordziesmas.

Savukārt režijas vadlīnija ir šūpoles, kas šūpo latvieti starp pagātni un tagadni, zemi un debesīm, pļavām un mežu galotnēm, šo sauli un viņsauli, ziemu un vasaru, bērnību un vecumdienām, Latviju un svešumu – starp deju un dziesmu. Par latvieti, kas dzied un dejo – godos, skumjās, darot darbu, mīlot un ejot dabā. Biļetes ir pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un interneta vietnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja