Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Gribat izmēģināt, ko nozīmē būt baletdejotājam un operdīvai?

Latvijas Nacionālā opera un balets aicina ģimenes uz brīvdabas pasākumiem 21. un 22. augustā. Bērni tajos varēs iepazīt operas un baleta mākslu. Ieeja – bez maksas

Projekta Baltais laukums programmu pie Latvijas Nacionālās operas 21. un 22. augustā turpinās pasākumi jaunākajiem skatītājiem Nāc uz baletu! un Nāc uz operu!. Bērni tajos varēs iepazīt baleta un operas mākslu, paši izmēģināt, ko nozīmē būt baletdejotājam un operdziedātājam, kā arī noskatīties fragmentus no tāda paša nosaukuma topošām filmām. 

Abus pasākumus un filmas veido režisore Elita Bukovska. Pasākumus varēs apmeklēt bez maksas, iepriekš aizpildot pieteikuma formu un saņemot elektronisku ielūgumu. 

21. augustā plkst. 17 uz pasākumu Nāc uz baletu! tiek gaidīti skatītāji no piecu gadu vecuma. Primabalerīnas Elzas Leimanes vadībā skatītāji varēs ielūkoties baleta treniņstundā, iepazīt dažādas baleta kustības – no pašām vienkāršākajām līdz tādām, ko spēj izpildīt tikai spožākie meistari, kā arī dzirdēt stāstus par baleta vēsturi. Treniņstundā piedalīsies baletdejotāji Jūlija Brauere, Ieva Rācene, Annija Kopštāle, Sabīne Strokša, Kārlis Cīrulis, Dariuss Florians Katana un koncertmeistare Natālija Dirvuka.

Programmu papildinās eleganti video no topošās filmas, un tā būs saistoša katram, kas vēlas tuvāk iepazīt skaisto baleta mākslu. Nāc uz baletu! veido video māksliniece Zane Zelmene, operators un montāžas režisors Jānis Ķeris, tekstu autores Gunta Bāliņa un Elza Leimane, skaņu režisori Krišs Veismanis un Klāvs Siliņš.

Pieteikšanās uz pasākumu Nāc uz baletu!: https://ej.uz/pieteikumsEjuzbaletu

Pasākums Nāc uz operu! 22. augustā plkst. 17 ar komponista Arvīda Žilinska populāro melodiju starpniecību jaunākos skatītājus iepazīstinās ar operas aizkulisēm, vedot uz šuvēju un dekorāciju darbnīcu, grimētavu, baleta zāli un orķestra bedri. Ar bērniem un viņu pavadoņiem Baltajā laukumā, iejūtoties dažādos tēlos, tiksies operdziedātāji Ilona Bagele, Inga Šļubovska-Kancēviča, Evija Martinsone, Krišjānis Norvelis, Kalvis Kalniņš, Rihards Millers, Juris Ādamsons), flautists Miks Vilsons un koncertmeistare Ilze Ozoliņa. Viņu interpretācijā skanēs fragmenti no Arvīda Žilinska operas Zelta zirgs un bērnu dziesmas. Arī skatītāji tiks aicināti piedalīties kopīgā dziedāšanā un dejošanā. 

Pasākumu papildinās košas videoprojekcijas no topošās filmas, kurā būtiska nozīme ir 3D animācijai. Nāc uz operu! veido video māksliniece Zane Zelmene, operators Uģis Ezerietis, kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, tekstu autore Laura Leimane, skaņu režisori Krišs Veismanis un Klāvs Siliņš. 

Pieteikšanās uz pasākumu Nāc uz operu!: https://ej.uz/pieteikumsEjuzoperu

Filmas Nāc uz operu! un Nāc uz baletu! rudenī būs pieejamas programmas Latvijas skolas soma ietvaros, kā arī ikvienam interesentam. 

Pasākumi notiks, ievērojot valstī spēkā esošos noteikumus Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai. Skatītāju izvietojums pasākuma teritorijā paredzēts, ievērojot distanci starp mājsaimniecībām (ne vairāk kā četri cilvēki). Pieteikuma forma par visiem apmeklētājiem no vienas mājsaimniecības jāaizpilda vienam pārstāvim. Piemēram, ja pasākumu apmeklēt plāno mamma, tētis un divi bērni, anketa jāaizpilda vienam no vecākiem, norādot kopējo cilvēku skaitu. Ja mājsaimniecībā ir vairāk nekā 4 cilvēki, aicinām dalīties grupās.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav nepieciešami Covid-19 sertifikāti. Savukārt pārējiem pasākumu apmeklētājiem (tovidū bērniem no 12 gadu vecuma) būs nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas faktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja