Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izziņota Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021 Fināla žūrija un ceremonijas norises vieta

Pēc Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021 (LAGB 2021) nominantu izziņošanas 28. jūlijā izvēlēto darbu vērtēšana nokļuva Fināla žūrijas rokās. Tās darba rezultāti tiks atklāti 27. augustā, kad Hanzas peronā norisināsies balvas pasniegšanas ceremonija, informēja Latvijas Arhitektu savienības pārstāve Māra Vaivode.

Laureātus izvēlēsies LAGB 2021 Fināla žūrija, kuras sastāvā ir arhitektu biroja Nieto Sobejano Arquitectos līdzdibinātāja un Madrides Eiropas universitātes pasniedzēja Fensanta Nieto, arhitektu biroja Nerbau.com arhitekts un partneris Laurins Avižus, arhitektu biroja Arhitekt Must līdzdibinātājs un arhitekts Ots Alvers, internacionālā arhitektu biroja PLH Architects vadītājs Stīns Enriko, kā arī LAGB 2021 Atlases žūrijas priekšsēdētājs un ARHIS arhitekti biroja arhitekts Andris Kronbergs, kurš pagājušajā gadā saņēma Latvijas Arhitektūras lielo gada balvu par ēku rekonstrukciju Miesnieku ielā.

Jāatgādina, ka  LAGB 2021 Atlases žūrija tālākai darbu izvērtēšanai izraudzījās 11 nominantus. Kategorijā Sabiedriskas ēkas izvirzīta Dziesmu svētku estrādes pārbūve Mežaparkā un Ogres Centrālā bibliotēka, kategorijā Komercēkas un ražošanas ēkas – biroja ēkas pārbūve Miera ielā, kategorijā Individuālās dzīvojamās ēkas – privātmāja Jūrmalā House 61, Stūķu kūts, Trīs plātņu māja un Villa Dālija. Kategorijā Daudzdzīvokļu ēkas par galveno balvu turpinās sacensties Lindenholma – dzīvojamās apbūves 1. kārta, kategorijā Restaurācija – Rūmenes kūts pārbūve par izstāžu telpu un apartamentiem, savukārt kategorijā Procesi – ekspozīcija Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai Venēcijas arhitektūras biennālē, kā arī MAD Arhitektūras telpa.

Ar visiem pieteiktajiem darbiem un nominantiem iespējams plašāk iepazīties Latvijas Arhitektu savienības mājas lapā www.latarh.lv.

Izvēlētie laureāti tiks paziņoti Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021 svinīgajā apbalvošanas ceremonijā, kas norisināsies 27. augustā Latvijas Arhitektūras gada balvu 2020 saņēmušajā Hanzas peronā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja