Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunā gada pirmajā nedēļā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā būs apskatāms Ziemas gaismas dārzs

Pastaigu taka Ziemas gaismas dārzs, kas šogad notiek Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, būs apskatāma līdz 8. janvārim. Aptuveni divus kilometrus garajā gaismas takā redzamas 27 gaismu instalācijas, kuras veidojuši Latvijas gaismu mākslinieki.

Latvijas gaismu mākslinieki šogad izgaismo Brīvdabas muzeju nebijušās vizuālajās sajūtās un gaismu spēlēs atdzīvina latviskās pamatvērtības - dainas, teikas, pasakas un ticējumus, padarot šo saulgriežu laiku īpašu un neaizmirstamu. Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas teritorija ir pārvērsta nebijušā gaismas piedzīvojumā un ļauj pasākuma apmeklētājiem izbaudīt etnisko piedzīvojumu pavisam jaunās un unikāli vienreizīgās sajūtās.

Pastaigu maršruts aicina iegrimt latviešu saulgriežu tradīcijās un doties ziemas laika brīnumu pasaulē - pastaigu taka ir pieejama ikvienam. Ziemas gaismas dārzs Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā gaida ciemiņus katru vakaru vēl līdz 8. janvārim no plkst. 17.00 līdz 22.00 (pēdējā ieeja plkst. 21.00). 

Apmeklētāju iemīļotāko gaismas objektu vidū ir Kārļa Kaupuža Saulgrieži, Patrika Piternieka Pēc ziemas nāk pavasaris, kad mostas daba, pēc pavasara - vasara, pēc kuras nāk rudens, kad daba dodas ziemas miegā, lai atkal mostos pavasarī - tā tas ir viemēr bijis un tā tas vienmēr būs, Matīsa Kokles Jāņtārpiņi, Kārļa Ozoliņa Cimdu deja, Those Guys Ligting Kaladu, Oskara Timbara Pasaka par raganām, Jāņa Purva Maldugunis, Arta Vilka Pasaka par naudas žāvēšanos, Kristapa Dergača Lielākā saulgriežu egle, Ričija Pūciņas Ziemas ceļa idille un Kristapa Bungas Dejojot Ziemassvētkos.

Ziemas gaismas dārza noslēgumā Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorijā pie bērniem un skolēniem atgriezīsies jautrākā ziemas ballīte - pasākums Jaunā gada priedīte. Bērnus gaida divu dienu festivāls, kurā paši galvenie būs viņi - ja vien ir labi mācījušies, apguvuši ko jaunu un nopelnījuši ballīti! Jaunā gada priedīte uz trakulīgu ballīti aicinās skolas vecuma bērnus līdz 14 gadu vecumam. 7. janvārī Jaunā gada priedītes īpašie viesi būs grupa Bermudu divstūris, savukārt 8. janvārī pašus mazākos uz ballīti gaidīs īpašais viesis - Ričijs Rū un draugi.

Ziemas gaismas dārzs 2022./2023. gada ziemas sezonā notiek jau ceturto reizi - līdz šim pasākums ir saņēmis balvas kā 2020. gada izcilākais notikums Rīgā un 2021. gada izcilākā gaismu pastaigu taka. Iepriekšējos gados Ziemas gaismas dārzu ir apmeklējuši vairāk nekā 30 000 apmeklētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja