Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Baltijas mūzikas krāšņums

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Baltijas simfoniskā festivāla noslēguma koncertā piektdien, 30. oktobrī, Lielajā ģildē pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pults stāsies Eiropā pieprasītā igauņu diriģente Kristīna Poska. Viņa ir Bāzeles teātra muzikālā vadītāja un Flandrijas simfoniskā orķestra galvenā diriģente. Latvijas publika pirmo reizi dzirdēs igauņu jaunās paaudzes komponistes Līsas Hiršas skaņdarbu Threshold. Solo Pētera Čaikovska Pirmajā klavierkoncertā spēlēs ievērojamais lietuviešu un krievu izcelsmes pianists Luks Geņušs (attēlā). Programmu noslēgs Žana Sibēliusa Otrā simfonija.

Koncerts
Lielajā ģildē 30.X plkst. 19
Biļetes pārdotas 

***

Piektdien, 30. oktobrī, un sestdien, 31. oktobrī, Liepājā skanēs koncertzāles Lielais dzintars piecu gadu jubilejas koncerts. Svētku programmā gaismā tiks celtas Liepājas klasiskās mūzikas vēstures epizodes. Klausītāji dosies retrospektīvā ceļojumā kopā ar pianisti Agnesi Egliņu, soprānu Margaritu Vilsoni, tenoru Artjomu Safronovu un Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Ģintara Rinkeviča vadībā. Koncerta viesis būs jaunais zviedru vijolnieks Daniels Lozakovičs, kurš spēlēs solo Pētera Čaikovska Vijoļkoncertā.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 30.X plkst. 19, 31.X plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Piektdien, 30. oktobrī, Anglikāņu baznīcu pieskandinās festivāla Arēna viesmākslinieces – Vācijā mītošā japāņu ērģelniece Mari Fukumoto un austriešu mūziķe Izabela Etenauere, kura spēlēs rotaļklavieres un priekšnesumu papildinās ar teatrāliem elementiem.

Koncerts
Anglikāņu baznīcā 30.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7

***

Jaunajā mūzikas un drāmas telpā OratoriO kvartālā Sporta 2 tapis amerikāņu autora Šona Grenana lugas Tagad un tad iestudējums Rēzijas Kalniņas režijā. Darbs stāsta par cilvēka gribu, izvēli un mīlestību cauri gadiem un apcer jautājumu, kurš galu galā ir tas, kas nosaka mūsu likteni. Lomās – Esmeralda Ermale, Jana Herbsta vai Ilze Trukšāne, Raimonds Celms vai Maksims Busels, Jānis Skanis vai Juris Kalniņš.

Tagad un tad
Mūzikas un drāmas telpā OratoriO 30.X plkst. 19, 1., 14., 15., 28., 29.XI plkst. 18
Biļetes www.aula.lv EUR 21

***

Otrdien, 3. novembrī, pianists Reinis Zariņš festivālā Arēna pirmatskaņos programmu Tilti. Tajā ir iekļauti Bēthovena, Šūberta, Kuperēna, Ligeti, Glāsa, Mesiāna un citu autoru opusi. "Skaņdarbi paši par sevi man ir labi pazīstami, bet jaunums un pārsteigums ir ieraudzītās likumsakarības, kas tos pa pāriem velk vienu pie otra. Vai tas būtu muzikālais vārdu krājums, pianistiskās īpatnības, tematiskās saites vai déjà vu izjūta, skaņdarbi sasaucas pāri gadsimtiem, valodām un kultūrām," stāsta pianists.

Reinis Zariņš
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 3.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7

***

Svētdien, 1. novembrī, festivāla Arēna koncertā klavesīniste Ieva Saliete līdzās Baha opusiem piedāvās laikmetīgo mūziku – Gundegas Šmites kompozīcijas Aurum pirmatskaņojumu un Lindas Leimanes baroka fūgas iedvesmoto jaundarbu Ģeometriskais kontrapunkts klavesīnam un elektronikai. Jaunā versijā skanēs minimālisma klasiķa Stīva Reiha opuss Electric Counterpoint, kas rakstīts ģitāristam Petam Metenijam.

Ieva Saliete
Reformātu baznīcā 1.XI plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja