Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Par traumām un noklusējumiem

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Par traumām un noklusējumiem 

Jaunais neatkarīgais teātris Willa teātris, kas savu mājvietu atradis K. K. fon Stricka villā Aristida Briāna ielā 9, aicina uz pirmo jauniestudējumu. Režisora Vara Piņķa izrāde Stāsts par MĪ… tapusi pēc Nobela prēmijas laureātes Baltkrievijas rakstnieces Svetlanas Aleksijevičas stāstu motīviem. Tas ir neticams dokumentāls krievu sievietes stāsts par viņas mūža attiecībām, par izmisīgu vēlmi būt mīlētai un mīlēt, par mūsu vecāku paaudzi, traumām un noklusējumiem. Lomās: Edgars Samītis un Elīna Bojarkina. Izrādes fon Stricka villas zālē varēs apmeklēt astoņdesmit skatītāju. Willa teātris piedāvās jauniestudējumus, performances, dzejas un mūzikas pasākumus, izrādes bērniem.

Stāsts par MĪ...

K. K. fon Stricka villā 17., 28.II, 9., 17., 26.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

 

***

 

Romantiskais varonis

Sestdien, 15. februārī, VEF Kultūras pilī notiks dziedātāja Mārtiņa Ruska un komponista Raimonda Paula albuma Piparmētru tēja prezentācijas koncerts. Pērnā gada nogalē iznākušajā diskā ir iekļautas sentimentālas, romantiskas Maestro dziesmas ar Guntara Rača vārdiem. Albums ir nominēts ierakstu gada balvai Zelta mikrofons kategorijā Šlāgera, kantri vai rockabilly mūzikas albums (laureāti kļūs zināmi 18. februārī). Koncertā Mārtiņam Ruskim pievienosies Raimonds Pauls.

Mārtiņš Ruskis

VEF Kultūras pilī 15.II

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–22 

 

***

 

Skan

Šovakar Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris sava goda diriģenta Vasilija Sinaiska vadībā atskaņos Antona Bruknera Astoto simfoniju un Volfganga Amadeja Mocarta Trešo vijoļkoncertu (solists – LNSO koncertmeistars Georgs Sarkisjans).

LNSO

Lielā ģilde 13.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 22–30

 

***

 

Pavasara melodijas

Piektdien, 14. februārī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) notiks koncerts Pavasari jūti?, kurā somu diriģenta Petri Komulainena vadībā uzstāsies īpaši izveidots JVLMA pūtēju orķestris. Pavasarim un mīlestības dienai veltītajā dzīvesprieka pilnajā programmā skanēs Leonarda Bernsteina, Žana Sibēliusa, Pērsija Greindžera un Jukas Linkolas opusi, kā arī melodijas no filmas Mūzikas skaņas.

Koncerts

JVLMA 14.II plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–4

 

***

 

Tikai labākais

Festivālā Vīnes klasika no 14. līdz 22. februārim skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena, Jozefa Haidna un Franča Šūberta mūzika. Piektdien, 14. februārī, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā festivālu atklās Latvijas Radio koris, soprāns Gunta Gelgote, ērģelniece Kristīne Adamaite un diriģents Sigvards Kļava. Programmā – Mocarta ārijas un Antona Bruknera motetes. Spīķeru koncertzālē 14. februārī Haidna un Bēthovena dziesmas interpretēs soprāns Elīna Šimkus, baritons Rihards Millers un pianiste Herta Hansena. Sestdien, 15. februārī, Mazajā ģildē pianiste Arta Arnicāne par godu Bēthovena 250 gadu jubilejai atskaņos viņa 5., 6., 7., 25. un 26. klaviersonāti.

Vīnes klasika

Koncerti Rīgā 14.–22.II

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

 

***

 

Solistu izcilība

Rīgas kinoteātrī Cinamon 20. februārī tiks demonstrēts nesen Londonas Karaliskajā operā notikušās Džakomo Pučīni operas Bohēma izrādes ieraksts. To vērts dzirdēt izcilo solistu dēļ: Mimī atveido soprāns Soņa Jončeva, viņas mīļoto Rūdolfu – tenors Čārlzs Kastronovo. Režisora Ričarda Džonsa veidotā izrāde ir eleganti klasiska, bet tajā ir arī mūsdienīgas, asprātīgas nianses. Pie pults – maestro Emanuels Vijoms.

Bohēma

Kinoteātrī Cinamon 20.II plkst. 19

Biļetes EUR 10,50

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja