Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

KDi iesaka: Saviļņojoša baroka spozme

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Klasika. Jau ceturto reizi kamerorķestris Sinfonietta Rīga muzicēs ar vienu no mūsdienu ievērojamākajiem vēsturisko taustiņinstrumentu pārvaldītājiem – Dienvidāfrikā dzimušo, Londonā dzīvojošo mūziķi Kristianu Bezeidenhautu. Piektdien, 29. aprīlī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē klausītājiem tiks piedāvāta izsmalcināta vācu baroka mūzikas programma, kurā Johana Sebastiāna Baha pārlaicīgās kantātes papildinās dižā meistara laikabiedru muzikālie manuskripti. Johana Bernharda Baha un Fīlipa Heinriha Erlebaha orķestra uvertīrās iemirdzēsies vācu baroka spozme ar nelieliem triepieniem franču un itāļu skaņurakstu virzienā. Koncertā piedalīsies britu soprāns Anna Denisa un vācu bass Fēlikss Švantke. Šajā programmā Kristians Bezeidenhauts spēlēs klavesīnu un ērģeļpozitīvu un būs atskaņojuma vadītājs.

Sinfonietta Rīga

LNB Ziedoņa zālē 29.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Mūzika. Sestdien, 30. aprīlī, Latgales vēstniecībā Gors tiks atklāts koncertu un meistarklašu cikls Atmosfēras. Četros koncertos klausītāji tiksies ar spožiem Latvijas un ārzemju māksliniekiem, kuru daiļrade aicina aizmirst par robežām laikā un telpā. Sēriju atklās vācu pianists un komponists Pablo Helds (30. aprīlī plkst. 13 viņš sniegs meistarklasi). Savas soloprogrammas viņš veido kā stāstītājs – Pablo glezno savus sapņu tēlus, paspilgtinot tos ar džeza ekspresiju un skaņveidi.

Pablo Helds

Latgales vēstniecības Gors Mazajā zālē 30.IV plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Bigbends. Piektdien, 29. aprīlī, Rīgas mākslas telpā uz Džeza dienai veltītu koncertu aicina Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Rīgas Doma kora skolas apvienotais bigbends somu diriģenta Jeres Laukanena vadībā.

Koncerts

Rīgas mākslas telpā 29.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Aktieris Vadims Grosmans ir izrādes Cilvēks no restorāna galvenās lomas atveidotājs, režisors un dramatizējuma autors. Publicitātes foto 

Pirmizrāde. Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tapusi monoizrāde Cilvēks no restorāna. Jakovu Skorohodovu atveido Vadims Grosmans, kurš ir izrādes režisors un dramatizējuma autors. Krievu klasiķa Ivana Šmeļova stāstā savijas mīlestība, intriga, humors un filosofija. 1927. gadā Jakovu Skorohodovu mēmajā filmā nospēlēja Mihails Čehovs – tagad aktiera iemīļotais varonis atgriežas uz viņa vārdā nosauktā teātra skatuves.

Cilvēks no restorāna

Rīgas Krievu teātra Mazajā zālē 29.IV plkst. 19, 30.IV plkst. 15, 8., 22.V plkst. 17, 27.V plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25

***

Piemiņa. Pērn rudenī, gatavojoties 70. jubilejas svinībām, komponists Mārtiņš Brauns kopā ar Latvijas Radio kora diriģentu Sigvardu Kļavu izveidoja dziesmu programmu, lai svinētu gan savu, gan Latvijas dzimšanas dienu. Šo programmu Mārtiņš Brauns vēlējās atklāt pats – dziedot, taču šai iecerei vairs nebija lemts piepildīties. Programma Mārtiņš Brauns – Latvijai aptver komponista kordziesmas mantojumu no pašiem tās sākumiem – no 1982. gada, kad, Edgara Račevska rokas vadīta, Latvijas Radio kora sniegumā pirmo reizi izskanēja barokāli kameriskā Ziedu kompozīcija, – līdz partitūrai Ziemeļmeitas ar Brauna iedomātas valodas zilbēm. Koncertā piedalīsies Latvijas Radio koris un instrumentālistu grupa.

Koncerts

Lielajā ģildē 4.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Skats no režisora un scenārija autora Keneta Branas biogrāfiskās filmas Belfāsta. Publicitātes foto 

Kino. Nedēļas nogalē uz Latvijas kinoekrāniem iznāks viena no interesantākajām pagājušā gada filmām – režisora un scenārija autora Keneta Branas biogrāfiskais darbs Belfāsta. Martā filma saņēma Oskaru par labāko oriģinālo scenāriju. Belfāsta ir humoristisks, maigs un ļoti personisks stāsts par deviņus gadus veca zēna pieaugšanu pagājušā gadsimta 60. gadu beigās – dzīvē viss strauji mainās, taču paliek prieks, smiekli, mūzika un filmu burvība.

Belfāsta

Režisors Kenets Brana

Latvijas kinoteātros no 29.IV

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja