Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Skaistums un dziļums ir dziedējošs

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovakar Rīgas Domā skanēs Senās mūzikas festivāla atklāšanas koncerts Baroka un renesanses meistardarbi, kurā uzstāsies Latvijas Radio koris diriģenta Kaspara Putniņa vadībā un ērģelnieks Aigars Reinis. Koncertu klātienē varēs apmeklēt 250 klausītāju, tas tiks pārraidīts arī tiešsaistē. Programmā – baroka dižgara Johana Sebastiāna Baha un renesanses lielmeistaru Žoskēna Deprē un Tomasa Luisa de Viktorijas darbi. "Visu triju autoru mūzika pieder pie Eiropas civilizācijas augstākajiem sasniegumiem," saka Kaspars Putniņš. "Šī mūzika ir tapusi laikos, kad cilvēku dzīvē bija daudz vairāk apdraudējumu un nedrošības nekā šobrīd. Iespējams, tieši dzīvības trausluma un cilvēka ievainojamības apziņa ir tā, kas ļāvusi autoriem radīt darbus, kuru skaistums un dziļums ir dziedējošs."

Koncerts
Rīgas Domā 16.VII plkst. 21
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 (tiešsaistes biļete EUR 5)

***

Šovakar Rīgas pilī notiks koncertcikla Kopā atklāšanas vakars, kurā uzstāsies tenors Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš. Klātienē to apmeklēs medicīnas darbinieki, kuri ir cīnījušies par cilvēku veselību Covid-19 krīzes laikā. Koncertu bez maksas varēs skatīties tiešraidē LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un Facebook. Nākamajos cikla koncertos dziedās Marina Rebeka, Jānis Apeinis, Perīna Madefa, Sonora Vaice un Andreass Bauers-Kanabass.  

Koncerts
Tiešraide 16.VII plkst. 19

***

Piektdien, 17. jūlijā, Liepājā notiks soprāna Ineses Galantes un pianista Daumanta Liepiņa koncerts. Viņiem pievienosies Ineses Galantes rīkotā jauno talantu konkursa laureāti – tenors Artjoms Safronovs un baritons Daniils Kuzmins.

Inese Galante
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 17.VII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30 (tiešsaistes biļete EUR 7)

***

Latvijas Nacionālā opera aicina uz mecosoprāna Ilonas Bageles koncertu Cantando y amando, kas piektdien, 17. jūlijā, notiks Mežaparkā. Ilona Bagele ir guvusi ievērību ne tikai kā operas soliste, bet arī kā spilgta džeza un populārās mūzikas interprete. Astora Pjacollas kaislīgā mūzika un Ilonas Bageles jutekliskā balss, pavadošo mūziķu azarts un virtuozitāte uzburs īsto Argentīnas tango, ko nedejo, bet izdzīvo. 

Ilona Bagele
Mežaparka Zaļajā teātrī 17.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25

***

Sestdien, 18. jūlijā, Rundāles pilī notiks divi Senās mūzikas festivāla pasākumi. Plkst. 13 bērnus iepriecinās Andersena pasakas Īkstīte koncertuzvedums, kurā skanēs Marka Antuāna Šarpantjē mūzika. Iestudējumā piedalīsies solisti Marlēna Keine, Evija Martinsone, Mihails Čuļpajevs un Kārlis Rūtentāls, vokālā grupa Abaronin Ensemble, instrumentālais ansamblis Lāsmas Melderes-Šestakovas vadībā, kā arī Rīgas Horeogrāfijas skolas un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi. Plkst. 22 festivālu noslēgs Antonio Vivaldi cikls Gadalaiki, ko atskaņos orķestris Sinfonietta Rīga un vijolniece Kristīne Balanas diriģenta Andra Veismaņa vadībā. Programmā iekļauti arī Kristofa Vilibalda Gluka, Žana Filipa Ramo un Georga Filipa Tēlemaņa opusi. 

Senās mūzikas festivāls
Rundāles pilī 18.VII plkst. 13 un 22
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–50 (tiešsaistes biļete EUR 5)

***

Līdz 4. augustam Dzintaru koncertzālē skanēs Jūrmalas festivāla koncerti, kurus klātienē varēs apmeklēt līdz 500 klausītāju (zālē ir 2100 vietu). Koncertus varēs skatīties arī tiešsaistē. Trešdien, 22. jūlijā, festivālu atklās pianistu Sergeja, Andreja un Georgija Osokinu koncerts. Viņu izpildījumā skanēs Friderika Šopēna, Roberta Šūmaņa, Aleksandra Skrjabina, Fransisa Pulenka un Morisa Ravela opusi. 

Trīs Osokini
Dzintaru koncertzālē 22.VII plkst. 20.30 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–70 (tiešsaistes biļete EUR 7)

Top komentāri

sviests
s
Kas tas par tādu dīvainu skopu festivālu? Neviena perioda mūzikas profesionāļa, tikai radio koris un sinfonieta, kam ar to attāls sakars. Par Vivaldi vispār nav vērts runāt, jau pat nav smieklīgi, drīzāk skumji. Varbūt varbūt jāmaina Latvijas Koncertu vadība uz jaunākiem censoņiem, kas bagātajā valsts un pašvaldību (DZINTARI) maizē barojoties kļuvuši kūtri un inerti?
Kirsch ltd
K
Kādas fantastiskas iespējas paveras shēmām ar valsts (LK)un pašvaldības (Dzintaru KZ) naudām pērkot pakalpojumus vienam no otra (tipa no sevis) :D Fantastika, Kultministrijas ierēdnēm švaka redze? Vārna vārnai? vēl kas cits? :D :D :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja