Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Vīrišķais elements salonkomēdijā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Vīrišķais elements salonkomēdijā

Nacionālajā teātrī ir tapis kopdarbs ar trupu Kvadrifrons – režisora Klāva Meļļa izrāde Lepnums un aizspriedumi, kas iestudēta pēc Džeinas Ostinas romāna motīviem. Klāvs Mellis sadarbībā ar dramaturgu Evartu Melnalksni radījis versiju par notikumiem, kas risinās apmēram piecpadsmit gadu pēc romāna notikumu beigām, daļu no romānā notikušā graciozi atceļot un nevilšus iepludinot vīrišķo elementu Ostinas sievišķajā skatījumā. Šajā interpretācijā Lepnums un aizspriedumi ir skumīga salonkomēdija par divu pasauļu sastapšanos elegantā laikmeta interjerā. Pieaugšanu tajā iezīmē nodevība no vistuvāko draugu puses, briedumu – atteikšanās no mīlestības un radikālām prasībām pret citiem. Lomās: Zane Jančevska, Marija Bērziņa, Anna Klēvere, Līga Zeļģe, Ance Strazda, Reinis Boters un Āris Matesovičs.

Lepnums un aizspriedumi

Nacionālā teātra Jaunajā zālē 12., 13., 17., 18.III, 16., 28., 29.IV plkst. 18.30

Biļetes pārdotas 

***

Ugunīgais improvizators

Sestdien, 14. martā, klubā Palladium Rīga uzstāsies populārais ukraiņu dziedātājs Ivans Dorns, kurš karjeras laikā ir piedzīvojis neiedomājamas radošas transformācijas: no Jūrmalā notikušā estrādes konkursa Jaunais vilnis dalībnieka viņš pārvērties par eksperimentus mīlošu, garā brīvu mākslinieku, kurš izpaužas džezā, fankmūzikā, neo-soul, dubstep, breakbeat, afro un diskomūzikā. Viņa koncertos valda ugunīga atmosfēra un improvizācijas brīvība.

Ivans Dorns

Klubā Palladium 14.III plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 44

***

Šekspīra iedvesmotie

No 14. līdz 16. martam Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra režijas mākslas 3. kursa studenti Zirgu pastā rādīs skatītājiem savus rudens semestrī tapušos kursa darbus, kas veidoti pēc Viljama Šekspīra darbu motīviem. Trijās dienās būs iespējams noskatīties sešus jauno režisoru iestudējumus. Izrāžu tapšanā nozīmīga bijusi sadarbība ar Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas studentiem.

Studentu izrādes

Zirgu pastā 14.–16.III

Biļetes www.ticketshop.lv EUR 6 (par divām izrādēm)

***

Šī vairs nav utopija

Režisors Alvis Hermanis JRT iestudējis izrādi Sievietes un vīrieši, kuras pamatā ir vācu dramaturģes Majas Cades luga Status quo. "Izrāde piedāvā tādu realitātes modeli, kurā sieviešu un vīriešu sociālās lomas ir samainītas vietām. Mūsdienu pasaulē, kurā sievietes kļūst arvien vīrišķīgākas un vīrieši arvien sievišķīgāki, šāda spēle vairs nešķiet utopiska fantāzija," saka Alvis Hermanis. "Sievietes un vīrieši postmodernajā pasaulē sākuši mainīties lomām jau pirms kāda laika, un izrāde piedāvās versiju, kā šī situācija varētu tālāk attīstīties." Lomās: Gundars Āboliņš, Baiba Broka, Elita Kļaviņa, Sandra Kļaviņa, Jana Čivžele, Marija Linarte, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ivars Krasts un JRT studijas studenti.

Sievietes un vīrieši

JRT Mazajā zālē 13.III plkst. 19, 14., 15.III plkst. 17, 17.–19.III plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

Mālers un Greifs

Piektdien, 13. martā, Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) diriģenta Andra Pogas vadībā atskaņos austriešu komponista Gustava Mālera Piekto simfoniju un franču komponista Olivjē Greifa Četrkāršo koncertu Nāvesdeja. Orķestrim pievienosies klavierkvartets RIX – vijolnieks Sandis Šteinbergs, altiste Ilze Kļava, čellists Reinis Birznieks un pianists Jānis Maļeckis.

LNSO

Lielajā ģildē 13.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 27–36

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja