Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Komiksu izdevniecība kuš! nominēta prestižajai Vila Eiznera komiksu balvai ASV

Prestižajai Vila Eiznera komiksu balvai ASV kategorijā Labākā antoloģija ir tikuši nominēti četri Latvijas komiksu izdevniecības kuš! 2019. gadā izdotie komiksu krājumi š!, informēja izdevniecības pārstāve Sanita Muižniece.

Šajā izdevumu sērijā četras reizes gadā jau kopš 2008. gada tiek apkopoti latviešu un ārvalstu komiksu mākslinieku darbi par kādu noteiktu tēmu. š! krājumi starptautisku uzmanību komiksu vidē ir ieguvuši ar to, ka izceļas ar eksperimentāliem darbiem un mākslinieku drosmi meklēt jaunus un neparastus veidus komiksu veidošanā, laužot stereotipus un paplašinot robežas.

Nominētajos četros izdevumos darbus ir radījuši trīspadsmit latviešu mākslinieku – Lote Vītiņa, Ingrīda Pičukāne, Līva Kandevica, Pauls Rietums, Vivianna Maria Stanislavska, Agate Lielpētere, Anna Malicka, Dāvis Ozols, Ernests Kļaviņš un Andrejs Kļaviņš, Karlīna Marta Zvirbule, Mārtiņš Zutis, Zane Zlemeša. 

Redaktori – Dāvids Šilters un Sanita Muižniece.

Šajā kategorijā uz komiksu industrijas "oskariem" pretendē vēl četras citas komiksu antoloģijas, un kuš! ir vienīgā nominētā izdevniecība, kura darbojas ārpus ASV un Lielbritānijas.

Šī balva ir nosaukta par godu slavenajam amerikāņu komiksu autoram un "grafisko romānu" aizsācējam Vilam Eizneram. Nominantus 31 kategorijā katru gadu izvēlas sešu ekspertu žūrija, savukārt balvas saņēmēji tiek noteikti balsojumā, kurā var piedalīties komiksu nozares profesionāļi. 

Šogad balsošana norisināsies līdz 18. jūnijam un balvu ieguvēji tiks paziņoti jūlijā ikgadējā Sandjego komiksu festivāla norises laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja