Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta valdi pieteicies 41 pretendents

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz VSIA Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) valdes locekļu amatiem pieteicies 41 pretendents, aģentūru LETA informēja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Lita Kokale.

LETA jau vēstīja, ka februāra izskaņā KM izsludināja konkursu trīs amata vietām LNOB valdē. Atbilstoši likumā noteiktajam ik pēc divu valdes pilnvaru termiņu beigām uz LNOB vadības amatiem sludināms atklāts konkurss. Līdzšinējās valdes locekļu otrais pilnvaru termiņš beigsies šī gada 10. septembrī un 4. novembrī.

Līdztekus citiem atlases dokumentiem LNOB valdes locekļu pretendentiem bija jāiesniedz LNOB turpmākās darbības attīstības piedāvājums, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā izglītība vai profesionālā izglītība (izņemot 1.līmeņa profesionālo augstāko izglītību) un vismaz piecu gadu darba pieredze, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus LNOB.

Tāpat ir brīvi jāpārvalda valsts valoda un jāprot vismaz divas svešvalodas. Tiek sagaidītas zināšanas un izpratne par kultūras nozari, par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, kā arī stratēģiskās plānošanas prasmes. Tāpat no pretendentiem tiek gaidīta tiekšanās uz noteiktu rezultātu sasniegšanu, labas darba organizācijas un vadības prasmes, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, kā arī sadarbības un komunikācijas prasmes.

Valdes locekļu bruto mēnešalga ir no 5637 līdz 6264 eiro mēnesī.

Iesniegtos pieteikumus valdes locekļu amatiem izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētājas pienākumus pildīs KM valsts sekretāre Dace Vilsone un priekšsēdētājas vietniece - KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica. Tāpat komisijā strādās VSIA Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris valdes locekle Indra Lūkina, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja vietnieks, Attīstības uzraudzības un novērtēšanas nodaļas vadītājs Vladislavs Vesperis, komisijas neatkarīgais eksperts - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Guntars Prānis un novērotājs ar padomdevēja tiesībām - Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrības federācijas priekšsēdētājs Aldis Misēvičs.

Nominācijas komisija pretendentu izvērtēšanā var pieaicināt arī citus neatkarīgus ekspertus.

LNOB valdes uzdevums ir izstrādāt un īstenot kapitālsabiedrības darbības un attīstības stratēģiju pieciem gadiem, vadīt un organizēt tās nepārtrauktu darbību, īstenojot māksliniecisko un kultūrizglītojošo darbību, nodrošinot līdzsvarotu operas un baleta žanra attīstību, kā arī plānojot perspektīvo un sezonas repertuāru, finanšu un saimniecisko darbību atbilstoši budžetam.

Tāpat LNOB valde organizē kapitālsabiedrības darbībai nepieciešamo tehnisko un tehnoloģisko nodrošinājumu, kā arī apsaimnieko tās īpašumā, valdījumā un lietošanā esošo mantu. Valdes uzdevums ir arī organizēt LNOB administratīvo darbību, tai skaitā cilvēkresursu un dokumentu pārvaldīšanu, statistisko datu apkopošanu un analīzi, nodrošinot, lai LNOB piešķirtie valsts budžeta u.c. finanšu līdzekļi tiktu izlietoti atbilstoši stratēģijā formulētajiem mērķiem un manta izmantota likumīgi, ekonomiski un mērķtiecīgi.

 

Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Kā? Konkurss uz LV Nacionālās operas un baleta direktoru jau slēgts? Pa kuru laiku? Es arī būtu pieteicies, ja zinātu, ka konkurss ir izsludināts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja