Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kultūras pasākumu rīkotāji varēs pieteikties uz biļešu kompensāciju par ārkārtējās situācijas laikā nenotikušiem pasākumiem

Kultūras pasākumu rīkotāji varēs pieteikties uz daļēju biļešu kompensāciju par ārkārtējās situācijas laikā nenotikušiem pasākumiem, informēja Valsts kultūrkapitāla (VKKF) fonda pārstāve Jana Vērdiņa.

Kultūras ministrs Nauris Putnulis (NA) uzsvēra, ka kompensācija no pārdoto biļešu vērtības par pasākumiem, kas atcelti ārkārtējās situācijas laikā ir viens no Kultūras ministrijas veidotajiem atbalsta mehānismiem, kas veidots ciešā sadarbībā ar nozari.

"Būtiski, ka kompensācija paredzēta visiem publisko pasākumu rīkotājiem, kuri atcēluši pasākumus un atmaksājuši skatītājiem, neatkarīgi no rīkotāja juridiskā statusa," akcentēja ministrs.

Vērdiņa norādīja, ka atbalsta programmas mērķis ir atbalstīt kultūras pasākumu rīkotājus, kuri Covid-19 valstī noteikto ierobežojumu dēļ bija spiesti atcelt izziņotos publiskos kultūras pasākumus, kuriem bija jānoris Latvijas valsts teritorijā Ministru kabineta izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā no 2020. gada 9. novembra līdz 2021. gada 7. februārim un/vai turpmākajos periodos, par kuriem valdība būs pieņēmusi lēmumu par publisko pasākumu rīkošanas aizliegumu, kultūras pasākumu rīkotājiem daļēji atmaksājot naudu par pārdotajām biļetēm uz atceltajiem pasākumiem minētajā periodā.

Lai saņemtu atbalstu, atceltā pasākuma rīkotājam būs jāiesniedz darījumu apliecinoši dokumenti, kas pierāda naudas atmaksu skatītājiem. Kā norādīts konkursa nolikumā, pieteicējs var pretendēt uz izdevumu kompensāciju 80% apmērā par skatītājiem atmaksātās biļešu naudas kopsummas un biļešu reversēšanas izmaksām.

Kompensācijas pieprasījumi tiks pieņemti sekojošos termiņos un kārtībā - no piektdienas līdz 2021. gada 12. februārim plkst. 12, no 8. marta līdz 19. marta plkst. 12 un no 10. maija līdz 21. maija plkst. 12. Pieprasījums jāiesniedz elektroniska dokumenta formā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un apliecināts ar laika zīmogu, tas jānoformē atbilstoši konkursa nolikuma prasībām. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami VKKF tīmekļvietnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja