Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lāčplēša dienā pirmizrādi piedzīvos vienojošs deju koncertuzvedums Ausa saule pār Latviju

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, plkst. 20 LMT Viedtelevīzijā un lietotnē LMT Straume pirmizrādi piedzīvos audiovizuāls tautas deju koncertuzvedums Ausa saule pār Latviju, kurā seši deju kolektīvi vienosies krāšņā un vēl neredzētā priekšnesumā, izdejojot Latviju no Ludzas līdz Grobiņai.

Koncertu veidojis Deju un dziesmu fonds – idejas autors Edvards Cīrulis un režisori Juris Gogulis un Jānis Romanovskis, pulcējot ap 160 dalībnieku skaistās Latvijas vietās – Cēsīs, Āraišos, Jelgavā, Rundālē, Ludzā, Liepājā, Bertānos, Grobiņā, Carnikavā un Rīgā.

"Kultūra un valsts identitāte mums jākopj katru mīļu brīdi, tomēr novembra valsts svētku nedēļa ir laiks, kad cilvēki visvairāk alkst pēc pasākumiem, kuri sniedz šīs patriotiskās svētku noskaņas un liek atkal no jauna iemīlēties mūsu zemē, mūsu Latvijā. Mēs vēlamies ikdienas steigā ikvienam atgādināt, kas tad īsti Latviju padara par Latviju, kas mūsu senčus ir mudinājis ticēt mūsu valsts nākotnei, kas viņos radīja un noturēja to dzirksteli – Latviju par savējo saukt!" koncerta iecerē dalās tā idejas autors Edvards Cīrulis.

Koncerta ierakstā sabiedrībā zināmas personības – Lolita Ritmanis, Guntars Račs, Māris Muktupāvels, Jūlija Brauere, Andris Freidenfelds, Katrīna Dimanta, Olga Dreģe, Emīls Balceris, Nora Ikstena, Juris Binde un Dzintars Dreibergs – dalīsies pārdomās par to, kas viņus iedvesmo Latvijā un ko nozīmē būt latvietim.

Koncerta tapšanā piedalījušies Latvijas Universitātes deju ansamblis Pērle, Rīgas Celtniecības koledžas deju ansamblis Austris, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes Kultūra tautas deju ansamblis Lielupe, VEF Kultūras pils tautas deju kolektīvs Zalktis, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā ģilde deju ansamblis Daiļrade, Liepājas Universitātes tautas deju kolektīvs Banga un mūziķi Lauris Valters un Ilze Rijniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja