Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepāja Eiropas kultūras galvaspilsētas konkursa otrajā kārtā startēs kopā ar Dienvidkurzemes novadu un Kuldīgu

Liepāja Eiropas kultūras galvaspilsētas konkursa otrajā kārtā startēs kopā ar Dienvidkurzemes novadu un Kuldīgu, informēja Liepājas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Šodien kultūras brokastu atklāšanā Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš (Liepājas partija) sacīja, ka Eiropas kultūras galvaspilsētas konkurss nav stāsts tikai par kultūru, gatavošanās procesa laikā tiek pārskatītas visas nozares pilsētā - ekonomika, izglītība, vide un citās jomas.

"Šo gatavošanās laiku uztveram kā labu stimulu pilsētas attīstībai, jo Liepājas ambīcija nekad nav bijusi tikai pašmērķīga sacensība. Mūsu mērķis ar dalību Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 konkursā bija un ir - neļaut sev ieslīgt provinciālā snaudā, bet paskatīties daudz plašāk un svaigāk uz kopējo Liepājas attīstību un izaugsmes potenciālu. Mūsu mērķis ir meklēt un rast atbildes, kā ar esošajiem resursiem varam izdarīt vēl vairāk un labāk, un kā varam piesaistīt jaunus resursus, lai Liepāju pagrieztu jaunā attīstības virzienā - 21.gadsimta domāšanā un darīšanā," sacīja Ansiņš.

Darba grupas komanda iepazīstināja ar gatavošanās procesu un plānotajām aktualitātēm. Otrajā kārtā Liepāja startēs kopā ar Dienvidkurzemes novadu un Kuldīgu, tādējādi stiprinot ne tikai pilsētas un tuvējās apkārtnes, bet visas Kurzemes kultūras dzīvi un kopējo attīstību.

Tāpat plānotas daudzveidīga sabiedrības līdziesaistes aktivitātes - meistarklases ar labākajiem Latvijas profesionāļiem, dažādas diskusiju platformas, sabiedrības iesaistes akcijas, Liepājas mikrorajonu vēstnešu programma un citas darbības pašu iedzīvotāju lielākai līdzdalībai arī gatavošanās procesā.

Tuvāko nedēļu laikā tiks publicēta jauna mājaslapa, kuru izstrādā vietējie radošās industrijas pārstāvji - Liepājas Digitālā inovāciju parka biedri, sacīja Lazdāne.

Konkursa Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 otrās kārtas Liepājas pieteikuma darba grupā strādās projekta vadītāja Inta Šoriņa, Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns, koncertzāles Lielais dzintars mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča, projektu vadītāja, vides ilgtspējas speciāliste un pētniece Nora Sudmale, māksliniece, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas vadītāja, bakalaura programmas Jauno mediju māksla direktore un docētāja Anna Priedola, Liepājas pilsētas izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere, Liepājas pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Lazdāne, projekta vadītāja Dienvidkurzemes novada un Kuldīgas iesaistei - Kristīne Zvirbule. Atbildīgā institūcija par pieteikuma izstrādi ir Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde Kultūras pārvalde.

Otrās kārtas pieteikums jāiesniedz līdz 2022. gada aprīļa sākumam. Tas sastāv no atbildēm uz 44 jautājumiem par ilgtermiņa stratēģiju, māksliniecisko programmu un kopējo koncepciju, sabiedrības līdziesaisti, mārketinga aktivitātēm, auditorijas izpēti, finanšu piedāvājumu, aptuveni 100 lappušu apjomā.

Kā vēstīts, konkursa pirmajai kārtā bija pieteikušas deviņas Latvijas pilsētas, otrajā kārtā iekļuva četras - Liepāja, Jūrmala, Valmiera un Daugavpils.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja