Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LU Lībiešu institūtā notiks IV Latvijas Stāstnieku konference Kaimiņu, nāburgu, sābru būšana

Piektdien, 6. decembrī, Latvijas Universitātes Lībiešu institūtā notiks IV Latvijas Stāstnieku konference Kaimiņu, nāburgu, sābru būšana, kura ir veltīta dažādu kultūrtelpu līdzāspastāvēšanai un mijiedarbībai. Pasākuma īpašā viešņa būs sāmu dzejniece un stāstniece Ravdna Karita Eira, kas iepazīstinās ar sāmu kultūras īpatnībām, informēja konferences rīkotāji.

"Šī gada IV Latvijas Stāstnieku konference īpaši pievērsīsies kaimiņu attiecībām kā kultūrtelpas būtiskai komponentei, kuras vērtība tiek apzināta, izcelta un tālāk nodota stāstot stāstus no dažādiem skatu punktiem. Konferencē analizēsim igauņu, latgaliešu, vecticībnieku, lietuviešu kultūrtelpas. Savukārt, izceļot Starptautisko pirmiedzīvotāju valodu gadu, pētīsim pirmiedzīvotāju - lībiešu un sāmu - valodu un kultūras specifiku," stāsta Māra Mellēna, Latvijas stāstnieku asociācijas valdes locekle.

Ar sāmu kultūras īpatnībām lekcijā Goahtoeanan – Mana dzimtā zeme. Sāmu stāsti iepazīstinās Ravdna Karita Eira (Rawdna Carita Eira), kura ir dzejniece, stāstniece, dziesmu un lugu autore no Lapzemes. Viņa ir libreta autore pirmajai operai sāmu valodā, savukārt viņas dzejas krājums ticis nominēts Ziemeļvalstu Padomes Literatūras balvai.

Konference pulcēs stāstniekus un stāstu pasākumu rīkotājus, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tīkla Stāstu bibliotēkas dalībniekus, pašvaldību kultūras darbiniekus, sabiedrības pētniekus, kultūras vēstniekus un NVO pārstāvjus, Latvijas stāstnieku festivālu organizatorus un iesaistītos partnerus, folkloras kopu vadītājus un skolotājus, kā arī ikvienu, kurš ieinteresēts stāstnieku aktivitātēs, stāstniecības tradīciju attīstībā un nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā.

Konference piektdien, 6. decembrī, no plkst. 10 līdz plkst. 16 norisināsies Latvijas Universitātes Lībiešu institūtā, Kronvalda bulvārī 4, Rīgā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja