Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Mūziķis Igo Dziesmu svētku rīkotājus aicina vairāk pievērst uzmanību organizatoriskajiem jautājumiem

Mūziķis Igo Dziesmu svētku un arī citu lielo pasākumu rīkotājus aicina vairāk pievērst uzmanību organizatoriskajiem jautājumiem, jo īpaši tiem, kas saistīti ar mākslinieku un izpildītāju piesaistīšanu.

Kā aģentūrai LETA stāstīja mūziķis, arī viņam bija paredzēta uzstāšanās XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos, dziedot vienu dziesmu svētku noslēguma koncertā Mežaparka Lielajā estrādē, taču viss tomēr nav noticis, kā cerēts.

Igo akcentē, ka nevēlas nevienam neko pārmest, taču vēlas izprast, kādēļ pēdējā brīdī iecerētie plāni no svētku rīkotāju puses mainījušies. "Piedalīšanās svētkos man bija satraucošs notikums, un es visu pakārtoju šim pasākumam, lai varētu piedalīties mēģinājumos un koncertā, taču līdz pēdējam brīdim bija liela neskaidrība ar mēģinājumiem," klāstīja mūziķis.

Lai nākamajos svētkos un arī citos lielos publiskos pasākumus izvairītos no šādām nebūšanām, mūziķis rīkotājiem iesaka jau laicīgi izdarīt tās lietas, kuras ir iespējams paveikt iepriekš.

Lai arī Igo joprojām ir neizpratnē, kādēļ pēdējā brīdī atcelta viņa piedalīšanās svētku noslēguma koncertā, šķiet, ka tas saistīts ar koncerta mēģinājumiem.

Mūziķis minēja, ka vienā mēģinājumā jau bija piedalījies, taču juta, ka ir vēl nepieciešama dziesmas izdziedāšana kopā ar kopkori, jo koncertam izraudzītā dziesma Dun zvani, kuru savulaik mūziķis dziedājis izrādē Kapteiņa stāsts bija pārveidota, tādēļ bija nepieciešami vēl pāris kopīgi mēģinājumi.

"Atrodoties citā pilsētā, kur sniedzu savu solokoncertu, saņēmu ziņu, ka rīkotāji vēlas mani redzēt mēģinājumā. Pēc koncertu biju gatavs skriet uz Mežaparku, taču viņi vēlējas mani redzēt agrāk. Man nesaprotamā veidā manā vietā tika atrasts aizvietotājs, un tā arī līdz šim neviens nav devis nekādus paskaidrojums, kādēļ situācija tā izvērtusies," stāstīja Igo.

Patlaban Igo ir vienojies ar advokātiem, kuriem nāksies neskaidro situāciju atrisināt. Tāpat viņa advokāti pagājušajā nedēļā nosūtījuši vēstuli Latvijas Nacionālā kultūras centra direktorei Dacei Melbārdei, bet nekādu atbildi vēl nav saņēmuši.

Līgums ar Igo par piedalīšanos svētkos jau bija noslēgts, taču mūziķis līdz šim nav saņēmis nekādu ziņu par līguma laušanu vai kādu kompensāciju. Viņš neslēpj, ka tagad cer dabūt kādu kompensāciju, jo viņš tomēr bija pielāgojies zināmajiem mēģinājumu grafikiem un bija rēķinājies ar dalību pasākumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja