Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Nacionālajā bibliotēkā notiks jauniešiem domātas lekcijas par kritisko domāšanu un influenceriem

Ar profesores Andas Rožukalnes un studiju programmas Žurnālistika vadītājas Annas Peipiņas atvērtajām lekcijām noslēgsies Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rīkotais ikgadējais lekciju cikls jauniešiem, kas papildina vidusskolu mācību saturu. Lekcijas kopš pērnā novembra ik mēnesi noritējušas Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jauniešiem paredzētajā Telpā -15+, un tās apmeklējuši gan individuāli interesenti, gan klašu grupas, informēja RSU pārstāve Ieva Nora Gediņa.

Kopā ar RSU Komunikācijas fakultātes dekāni profesori Andu Rožukalni vieslekcijā Kāpēc kritiskā domāšana neiedzimst un nepielīp? ceturtdien, 12. martā, jaunieši izzinās, kas ir kritiskā domāšana un kā tādu sevī attīstīt. Lekcija notiks izteikti praktiskā gaisotnē un tās laikā skolēni testēs, vai māk atšķirt faktus no apgalvojumiem un viedokļiem. Mūsdienu informatīvajā telpā māka pārbaudīt un analizēt informāciju, tās avotus un patiesumu ir ļoti svarīga, un šai ziņā RSU Komunikācijas fakultātes eksperti dažādos formātos – pētījumos, konferencēs, lekcijās – dalās ar savām zināšanām ne tikai ar studentiem, bet arī skolēniem, mediju vides pārstāvjiem un sabiedrību kopumā. Lekcija norisināsies no plkst. 16 līdz 17.

Savukārt par influenceru fenomenu jauniešus uzrunās pieredzes bagātā žurnāliste un RSU bakalaura studiju programmas Žurnālistika vadītāja Anna Peipiņa, kuras vieslekcija Kas kopīgs influencerim un žurnālistam? notiks trešdien, 15. aprīlī. Kāpēc žurnālistika ir profesija, bet influencera darbība var būt gan hobijs, gan biznesa veids? Vai influenceris nudien ir jauna parādība un kāpēc tā tieši tagad piedzīvo uzplaukumu? Vai tam ir kāds sakars ar tradicionālo mediju krīzi? Kopā ar žurnālisti un docētāju Annu Peipiņu jaunieši spriedīs, kā žurnālistika un influenceru darbība savstarpēji ietekmējas un mijiedarbojas.

RSU šo lekciju ciklu sadarbībā ar LNB īstenojusi jau vairākus gadus, saturu īpaši pielāgojot tematiem, ko dažādos priekšmetos apgūst vidusskolēni. Līdz šim virkne vidusskolas klašu, ne tikai no Rīgas, bet arī citām Latvijas vietām, izmantojuši iespēju apgūt vērtīgas un jauniešiem saistošas tēmas ārpus skolas telpām, atzīstot, ka tas iedvesmo un veicina svaigu, radošu skatījumu. Šajā mācību gadā vieslekcijas jauniešiem piedāvājuši RSU mācībspēki, kas ikdienā gatavo topošos politologus, žurnālistus, fotogrāfus un uzņēmējus.

Lekcijas var apmeklēt gan individuāli, gan visa klase, taču ierobežotā vietu skaita dēļ lūgums savlaicīgi pieteikt dalību e-pastā [email protected] vai telefoniski 29466511.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Apustuļa Pāvila vēstule Timotejam: Timotejam 3:15 ...un ka tu no mazām dienām zini Svētos Rakstus, kas spēj padarīt tevi gudru ...
O jā!
O
Latvijas jaunieši ir ļoti unfluenceroši!
info
i
Neceri ut influenceri. Influenceri = divkājainas infuzorijas tupelītes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja