Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nedēļas nogalē bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā tiks svinēta Berlīnes mūra krišanas 30 gadu jubileja

8., 9. un 10. novembrī filmas Deju laikmets autori sadarbībā ar Gētes Institūtu Rīgā ar trīs dienu pasākumiem atzīmēs Berlīnes mūra krišanas 30. gadskārtu Deju laikmeta zīmē. Notiks agrāk nepublicētu darbu ekspozīcijas, filmu seansi, nakts dejas, ko papildinās lekcijas, diskusijas un citi pasākumi, informēja pasākuma pārstāvji.

Mūzikas un laikmetīgās kultūras pasākums Deju laikmets (Era of Dance) sadarbībā ar Gētes institūtu un partneriem restaurēs elpu aizraujošo pārmaiņu laiku Rīgā pirms un pēc Berlīnes mūra krišanas. Pasākums aicinās iepazīties ar svarīgāko deju kultūras mantojumu un desmitgades subkultūras notikumu retrospektīvu. Kopā ar 20 pieaicinātajiem māksliniekiem un laikmeta lieciniekiem caur darbu ekspozīciju, DJ performancēm, lekcijām, filmu programmu, īpaši veidotu arhīvu kolāžu un sarunām, rosinās publiku iegremdēties nemierīgajā Rīgas dzīvē pirms un pēc Berlīnes mūra krišanas. Dienas programmas daļā  tiks demonstrēti  līdz šim nepublicēti filmas Deju laikmets arhīvu darbi.

Galvenā Deju laikmets pasākumu norises vieta būs 1898. gadā arhitekta Johannesa Koha projektētā Latvijas Universitātes bijusī Bioloģijas fakultātes ēka (Kronvalda bulvārī 4). Te norisināsies lielākā daļa  programmas: ekspozīcijas, diskusiju programma, mākslinieku performances un lekcijas.

Pasākuma programma veidota, lai atgādinātu un skaidrotu Latvijas un Berlīnes vēsturiskās mijiedarbības nozīmi vietējā un starptautiskā mērogā, 80. gadu andergraunda kustības ietekmi uz demokrātiskajām mūzikas revolūcijām Austrumeiropā, kā arī Berlīnes mūra krišanu. Programmā deju kultūras aktuālākie notikumi no avangarda līdz pop kultūrai: Hardijs Lediņš, latviešu avangards, DJ kultūras 30 gadi, subkultūras dzīve, kino programma, radiodejas / SUPER FM 25 gadi, OPEN 95. Deju kultūras mantojums pirms un pēc Berlīnes mūra krišanas. Pasākuma centrālais notikums – tehno mūzikas pioniera Derika Meja (Derrick May) no Detroitas uzstāšanās Spīķeru koncertzālē 8. novembrī.

 

Pasākumu programma:

Bijusī LU Bioloģijas fakultāte, Kronvalda bulvāris 4

Piektdiena, 8.novembris

Plkst. 12-20 tematiskā ekspozīcija veltīta deju mūzikas revolūcijai

Plkst. 16 dokumentālā filma B-Movie:Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989 (2015)

Plkst. 18 dokumentālā filma Deju laikmets – Padomju tehno revolūcijas stāsts (2018).

 

Spīķeru koncertzāle, Maskavas iela 4/1

Piektdiena, 8.novembris

Plkst. 22 tehno mūzikas pioniera  DJ Derika Meja (Derrick May) vienīgā uzstāšanās Baltijas valstīs. Pasākumā  piedalīsies arī miksmāsteri AG & Raitis, kā arī īpašais viesis no Berlīnes, kurš pazīstams kā respektablās Berlīnes mūzikas izdevniecības Get Physical dzinējspēks - Rolands Liskers (Roland Leesker).

 

Bijusī LU Bioloģijas fakultāte, Kronvalda bulvāris 4

Sestdiena, 9. novembris

Plkst. 12-20 tematiskā ekspozīcija veltīta deju mūzikas revolūcijai

Plkst. 14–18.30 Bioloģijas fakultātes ēkā pulcēsies daudzi ievērojami Latvijas deju laikmeta varoņi, kuru vidū Jānis Krauklis, Bogdan Taran, Mixmaster AG, DJ Monsta un citi elektroniskās mūzikas sfēras profesionāļi, kuri piedalīsies dienas programmas diskusijās un sarunās.

Plkst. 22–5 Berlīnes mūra krišanas 30 gadu jubilejas pasākums turpināsies ar talantīgāko Latvijas DJ performancēm, tai skaitā DJ Electricano un DJ Trashy Kid, iegriežot nakts ballīti bijušās Bioloģijas fakultātes telpās.

 

Svētdiena, 10. novembris

Plkst. 12-20 tematiskā ekspozīcija, veltīta deju mūzikas revolūcijai

Plkst. 13 mākslas filma  Coming out (1989)

Plkst. 16 dokumentālā filma B-Movie:Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989 (2015)

Plkst. 18 dokumentālā filma Deju laikmets – Padomju tehno revolūcijas stāsts (2018).

Plašāka informācija: www.facebook.com/DejuLaikmets

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja