Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Notiks Šekspīram veltīta starptautiska konference

20. maijā Dailes teātra Mazajā zālē plkst. 10 Šekspīra festivāla ietvaros norisināsies Latvijas Kultūras akadēmijas un Britu padomes Latvijā organizētā starptautiskā konference Šekspīrs: autentiskais un mūsdienīgais, kas būs festivāla noslēguma pasākums. Piedaloties izciliem lektoriem, tā būs pirmā šāda līmeņa Šekspīra tēmām veltītā starptautiskā konference Latvijā, kuras tiešraidi varēs vērot www.shekspiram450.lv.

Konferencei būs trīs tematiskās daļas. Pirmajā no tām tiks skaidroti atsevišķi Šekspīra daiļrades aspekti Latvijas kultūrvēsturē (LKA prof., Dr.philol. Raimonds Briedis), dramaturģijā (LKA asoc.prof., Dr.art Zane Šiliņa), kino (LU doc., Dr.philol. Viktors Freibergs), kognitīvajā lingvistikā (LKA prof., Dr.philol. Anita Načiščione) un teātra zinātnē (Dr.art. Guna Zeltiņa un LKA prof., Dr.philol. Valda Čakare). Savukārt, ar īpašu ieskatu renesanses un mūsdienu Šekspīra interpretāciju kontekstā uzstāsies Londonas King’s College Šekspīra pētniece prof. Sonia Massai.

Otra tematiskā ievirze risinās menedžmenta un auditorijas attīstības jautājumus saistībā ar mūsdienu Šekspīra iestudējumiem. Par auditorijas vajadzībām, motivāciju un piesaisti ar plašu referātu uzstāsies Lielbritānijas vadošās kultūras stratēģiju izpētes organizācijas Morris Hargreaves McIntyre eksperte Jo Taylor. Ar savu pieredzi Šekspīra darbu mūsdienu interpretācijās un izglītības programmu izveidē un metodikā iepazīstinās teātra apvienības Willow Globe mākslinieki Sue Best un Phillip Bowen. Šo sadaļu papildinās sociālantropoloģe Dagmāra Beitnere, kura izpētījusi Šekspīra uztveri Latvijas sabiedrībā.

Konferences noslēdzošajā daļā būtiska loma būs tieši režisoru pieredzei Šekspīra darbu iestudēšanā teātrī. Par savu pieredzi darbā ar Šekspīra dramaturģiju stāstīs Viesturs Meikšāns, kurš nupat iestudējis V.Šekspīra lugu Ričards III Dailes teātrī, bet par Šekspīra radītajiem rīkiem režisora darbībā runās britu režisors Jans Villems van den Boss. Savukārt režisore Māra Ķimele stāstīs par savu ilggadīgo pieredzi darbā ar dažādiem Šekspīra darbiem.

Konferenci vadīs kultūras žurnālists Edgars Raginskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja