Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saistībā ar lielo interesi pirms noteiktā termiņa noslēgsies brīvprātīgo pieteikšanās darbam Dziesmu un deju svētkiem

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku rīkotāji saistībā ar lielo interesi jau šonedēļ, divas nedēļas pirms sākotnēji noteiktā termiņa, noslēgs brīvprātīgo pieteikšanās iespēju. Elektroniskie pieteikumi brīvprātīgajam darbam tiks pieņemti līdz 5. februāra plkst. 23.59, informēja Latvijas Nacionālais kultūras centra pārstāvji.

"Esam ļoti pateicīgi visiem, kas izvēlējušies kļūt par svētku brīvprātīgajiem! Salīdzinājumā ar iepriekšējiem svētkiem aktivitāte un interese ir būtiski pieaugusi. Cilvēku motivācija ir visdažādākā - tie ir bijušie dziesmusvētku kustības dalībnieki, kuri šogad nepiedalās, bet vēlas palīdzēt kā brīvprātīgie svētku tapšanā; iedzīvotāji, kuriem ir liela vēlme izzināt svētkus no rīkotāju, nevis skatītāju puses. Seniori bieži atzīmē, ka, beidzoties aktīvajām darba gaitām, ir vairāk brīva laika un enerģijas, tāpēc var sniegt savu pienesumu svētku veiksmīgai norisei," stāsta svētku brīvprātīgo koordinatore Monta Tīģere.

40% no tiem, kas pieteikušies, ir jaunieši vecumā no 15 līdz 24 gadiem (saskaņā ar nolikumu 16 gadu vecumam jābūt sasniegtam 1. jūnijā), 15 % - vecumā no 25 līdz 34 gadiem, 16 % - vecumā no 35 līdz 44 gadiem, 15 % - vecumā no 45 līdz 54 gadiem. Kopumā ir saņemti vairāk nekā 1500 pieteikumi no iedzīvotājiem vecumā no 15 līdz 82 gadiem.

Svētkos paredzēts iesaistīt ap 1000 brīvprātīgo. Pieteikšanās tika uzsākta 23. janvārī. Dziesmu un deju svētkos brīvprātīgie sāks darboties jau pirmssvētku periodā, bet visaktīvāk tiks iesaistīti organizatoriskajos procesos svētku laikā - no 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Pieteikties svētku brīvprātīgā darbam var, aizpildot elektronisku anketu svētku mājaslapas dziesmusvetki.lv sadaļā Iesaisties. Pieteikties tiek aicinātas personas vecumā no 16 gadiem (personām no 16 līdz 18 gadiem būs nepieciešama vecāku atļauja), ar labām latviešu valodas zināšanām, (atsevišķiem papildus darbiem – arī ar angļu un citu svešvalodu zināšanām). Potenciālajam brīvprātīgajam jābūt gatavam veltīt 20 līdz 40 stundas brīvprātīgā darba veikšanai, kas pakārtotas Svētku rīkotāju sastādītajam grafikam. Brīvprātīgo atlase notiks divās kārtās - anketu izvērtēšana un klātienes intervija.

 


Saistībā ar lielo interesi divas nedēļas pirms sākotnēji noteiktā termiņa noslēgsies brīvprātīgo pieteikšanās darbam Dziesmu un deju svētkos

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja