Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Žurnāla Punctum festivāls būs veltīts kopienas tēmai

Literatūras žurnāla Punctum festivāls notiks no 25. maija līdz 3. jūnijam, šoreiz tas pievērsīsies kopienas tēmai. Festivālā tiks atzīmēta izcilā trimdas dzejnieka, latviešu modernisma klasiķa Linarda Tauna simtgade

Atklāšanas pasākumā 25. maijā gaidāma horeogrāfes Kristīnes Brīniņas kolektīva dejas performance, ukraiņu autoru lasījumi un grupas Sigma koncerts, savukārt noslēguma koncertā 3. jūnijā Linarda Tauna dzeju interpretēs mūziķis Shipsi, aktieri Kaspars Znotiņš un Kaspars Aniņš. Pasākuma režisore būs Māra Ķimele.

Kopienas tēma ir īpaši aktuāla šobrīd, kad Krievijas uzsāktajā karā ukraiņi varonīgi aizstāv fundamentālās tiesības uz mieru un brīvību. Spēja solidarizēties būs izšķiroša arī draudošās ekoloģiskās katastrofas kontekstā. Apcerot civilizācijas nākotni un vērojot, cik saliedēti ukraiņi aizstāv savu dzimteni, kopienas tēma iegūst jaunu nozīmi arī kultūrā. Tālab Punctum festivāls izcels Ukrainas mūsdienu literatūru un Latvijas literatūrā sastopamās domubiedru grupas, kā arī veidos diskusiju par kultūras kopienu nākotnes iespējām.

Festivālā tiks atzīmēta arī trimdas literātu un mākslinieku grupas Elles ķēķis dalībnieka, dzejnieka Linarda Tauna simtgade. Viņa darbi tiks aktualizēti mūsdienu kontekstā. "Latviešu modernisma klasiķim Linardam Taunam bija izšķiroša loma latviešu dzejas atjaunināšanā trimdā pēc Otrā pasaules kara. Tauns un viņa paaudze bija atvērti rietumu laikmetīgās dzejas meklējumiem, tādēļ radīja savu īpašu, no padomju Latvijas literatūras atšķirīgu latviešu modernisma paveidu, kuram bija daudz sekotāju trimdā un daudz cienītāju arī Latvijā," stāsta literatūras pētnieks, dzejnieks, Linardam Taunam veltītā simpozija veidotājs Kārlis Vērdiņš. 

Informācija par festivālu atrodama interneta žurnālā Punctum un festivāla feisbuka kontā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja