Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zvaigžņu festivāla koncerti ar Maiju Kovaļevsku un Armandu Ābolu notiks augustā

Sakarā ar ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī 28. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla noslēdzošie koncerti, kas bija paredzēti šodien, 13. martā, un rīt, 14. martā, ir pārcelti uz 14. augustu plkst. 19 un 15. augustu plkst. 18, informēja Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) pārstāve Iveta Vēvere.

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars no 13. marta uz 14. augustu plkst. 19 ir pārcelts salonmūzikas koncerts pēc 19. gadsimta parauga, kur muzicēs gan pasaulē atzītā soprāndziedātāja Maija Kovaļevska, gan Čīlē rezidējošais latviešu pianisma virtuozs un augstskolas docētājs Armands Ābols, ģitārists Māris Kupčs, kā arī Rīgas kamerkora Ave Sol vīru grupa un diriģents Jurģis Cābulis.

Programma koncertā ir ļoti izmeklēta – skanēs gan Lūcijas Garūtas un Jāņa Mediņa skaistas, pārdompilnas dziesmas, gan Friderika Šopēna 9. opusa populārās noktirnes (naktsmūzika) un Roberta Šūmaņa Bērnu ainu izlase, kā arī Franča Šūberta nepelnīti reti skanošas kordziesmas.

Savukārt koncertzālē Lielais dzintars 14. martā paredzētais 28. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla noslēguma koncerts ir pārcelts uz 15. augustu plkst. 18. Šajā koncertā abus izcilos mūziķus – operdīvu Maiju Kovaļevsku un pianistu Armandu Ābolu – būs iespēja klausīties saspēlē ar Liepājas Simfonisko orķestri Atvara Lakstīgalas vadībā.

Armanda Ābola izpildījumā varēs dzirdēt iecienītāko no viņa Bēthovena opusiem – Ceturto klavierkoncertu, savukārt Maijas Kovaļevskas dziedājumā varēs baudīt slavenu itāļu opermūziku no Pučīni, Verdi un Bizē repertuāra, toskait ārijas, kas iekļautas arī dziedātājas nesen izdotajā solo albumā, kas ierakstīts turpat koncertzālē Lielais dzintars kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Atvaru Lakstīgalu.

Biļetes uz LSO rīkotajiem koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tīklā. Iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas uz šo koncertu jaunajiem datumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja