Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rēzeknes novadā pazudušu vīrieti atrod noslepkavotu

Aizvadītas nedēļas nogalē Rēzeknes novadā atrasts noslepkavots 1989.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš neilgi pirms tā tika izsludināts kā bezvēsts pazudušais. Īsā laika periodā saistībā ar notikušo tika aizturētas un vēlāk apcietinātas trīs personas, kuras atzinās pastrādātajā noziegumā, portāls Diena.lv uzzināja Valsts policijā (VP).

Pirms nedēļas, 4.maija vakarā, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē tika saņemts iesniegums par 1989.gadā dzimušu J. Kalvānu, kurš 2.maijā aizbrauca ar savu automašīnu Mercedes un neatgriezās. Policija uzsāka bezvēsts prombūtnē esošas personas meklēšanas pasākumus, tajā skaitā arī izplatot informāciju masu saziņas līdzekļos.

Meklēšanas pasākumos aktīvi piedalījās radinieki, vietējie iedzīvotāji, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanās dienesta (VUGD) darbinieki. 

Meklēšanas pasākumu rezultātā 9.maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā tika atrasta automašīnas Mercedes aizdedzināšanas vieta, automašīnu detaļu atliekas, kā arī bija atrasti cilvēka kaulu apdegušas atliekas. Policijā nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess un veiktas neatliekamas operatīvas un izmeklēšanas darbības.

Divas dienas vēlāk uz aizdomu pamata par J.Kalvāna noslepkavošanu LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar Rēzeknes iecirkņa darbiniekiem aizturēja 3 personas -  1992.,1993. un 1997.gadā dzimušus vīriešus.

Turpinot izmeklēšanu tika noskaidrots, ka 3.maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā aizturētie piedalījās cietušā vīrieša nonāvēšanā (iespējams piekaušana). Lai slēptu nozieguma pēdas, viņi nogādāja cietušā līķi un viņa automašīnu uz mežu, kur to aizdedzināja, pēc kā nodeguša līķa pelnus izkaisīja tuvākajā apkārtnē. Savukārt sadegušu automašīnu izjauca (sagriezta) vairākās detaļās, un aizveda tās uz meliorācijas grāvi un uz netālu esošo dīķi. Arī dedzināšanas vietu mēģināja slēpt, nosedzot to ar koku zariem. 

Trešdien, 13.maijā, visi aizturētie vīrieši, kuri atzinās pastrādātajā noziegumā, tika apcietināti. Nozieguma motīvs – personīga rakstura konflikts. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu, kas uzsākts par slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Par šādu sevišķi smagu noziegumu likums paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem. Jāpiebilst, ka aizdomās turamie bija rūpīgi izplānojuši nozieguma pēdu slēpšanu un iznicināšanu, lai maldinātu policijas darbiniekus un maksimāli apgrūtinātu slepkavības izmeklēšanu un lietisko pierādījumu konstatēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas