Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Spēkā stājies 15 un 18 gadu cietumsods diviem vīriešiem par pusaudzes izvarošanu un noslepkavošanu Bolderājā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 7.septembrī atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas spriedumu daļā, ar kuru divi vīrieši atzīti par vainīgiem pusaudzes izvarošanu un slepkavības izdarīšanā 2019.gada jūnijā Bolderājā, līdz ar ko stājies spēkā apsūdzētajiem noteiktais sods - brīvības atņemšana attiecīgi uz 18 un 15 gadiem ar probācijas uzraudzību uz pieciem gadiem.

AT aģentūru LETA informē, ka no apsūdzētajiem solidāri par labu kriminālprocesā par cietušo atzītai personai piedzīta kaitējuma kompensācija 48 724 eiro.

Apsūdzībā norādīts, ka 2019.gada 17.jūnijā abi apsūdzētie kopā ar cietušo, kurai vēl nebija 16 gadi, lietoja alkoholiskos dzērienus mājas pagalmā Rīgā, Bolderājas apkārtnē. Pusnaktī apsūdzētie izvaroja bezpalīdzības stāvoklī esošo cietušo.

Pēc tam viņi meiteni žņaudza, ietina guļammaisā un aiznesa līdz Buļļupes kanālam. Abi vēl dzīvu esošu cietušo iemeta ūdenī, kur viņa noslīka.

Jau vēstīts, ka 2019.gada vasarā neilgi pēc mirušās jaunietes atrašanas Buļļupes kanālā tika aizturēti divi bojāgājušajai pazīstami 1991. un 1999.gadā dzimuši vīrieši. Neviens no viņiem iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Rekonstruējot nozieguma gaitu, policija noskaidrojusi, ka naktī no 17. uz 18.jūniju jauniešu kompānija, tajā skaitā abi aizturētie vīrieši un cietusī, Bolderājā, aizturēto vīriešu dzīvesvietā, lietojuši alkoholiskos dzērienus. Ekspertīzes rezultāti liecina, ka meitenes nāve iestājusies no kombinētas mehāniskas asfiksijas, kā arī viņai konstatētas vardarbīgas dzimumtieksmes apmierināšanas pazīmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas